Bemutatkozás - Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Bemutatkozás

Tagóvodák > Viola Utcai Tagóvoda

   

Óvodánk Kalocsa külterületén egy csendes kis utcában helyezkedik el, immár 53. éve. Egy csoporttal működünk. Nem óvodának épült, de az évtizedek alatti, sok felújításnak köszönhetően igazi „paradicsommá”alakult, a valamikor egy szoba-konyhás présház épülete. Az épületben, két csoportszobában jól elkülönülhetnek a felzárkóztatásra szoruló gyerekek. 

Sajátosságunk, hogy igazodni tudunk a gyermekek változó, eltérő szükségleteihez, a gyermekek életmódbeli különbségeiből adódóan. Kiemelten kezeljük a környezeti nevelést és 2009.-ben elnyertük a ZÖLD ÓVODA címet. Fontosnak tartjuk a gyermekek és a családok fokozott mentális. érzelmi és szociális támogatását a megismerés, a felismerés, és a befogadás figyelembe vételével. A cselekvés, a tevékenység, a beszéd és a gondolkodás egységének, összhangjának megteremtésével olyan változatosság biztosítására törekszünk, amelyben tiszteletben tartjuk az egyéni képességeket és szükségleteket. 

Az óvodáskorban szerzett tapasztalatok meghatározó jelentőségűek a gyermekek személyiségfejlődésében. Célunk a környezetbarát szokások formálása, a környezettudatos magatartás kialakítása és megalapozása. Képessé válnak arra, hogy harmóniában éljenek az őket körülvevő világgal, hiszen ha megismerik, megszeretik, akkor vigyáznak rá, védik és ápolják is.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz