Bemutatkozás - Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Bemutatkozás

Tagóvodák > Újvárosi Tagóvoda

   

Óvodánk helyileg a város központi részén fekszik. Az óvoda épülete műemlék jellegű. 1954-óta óvodaként működik. Csoportszobáink eltérő nagyságúak, négy csoporttal működünk. Udvarunk sok mozgásfejlesztő játékával, hangulatos zöld övezetével biztonságos játéktér a gyermekek számára.

2008-ban udvarunk eukomfortos biztonságú lett. Vidám, tapasztalt nevelőtestületünk fiatalos, megújulásra képes.
2009-ben elnyertük a ZÖLD ÓVODA címet.
2012-ben óvodánk sikeresen szerepelt a „Referencia intézményi” előminősítésen, és két „Jó gyakorlat”-tal kapcsolódtunk a TÁMOP fejlesztő műhelyeihez is.
2012-ben óvodánk elnyerte az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet, és vizuális területen tehetség műhelyt működtetünk.
2012-től minden évben megrendezzük a „Gyermek dal napját”, mely Kalocsa és környéke tehetséges óvodásainak kínál lehetőséget bemutatkozásra.
2012-ben csatlakoztunk a Madarász-ovi programhoz.
Néphagyományőrző óvoda vagyunk. Valljuk, hogy a hagyományápolásban rejlő kultúrtörténeti értékeink felfedezése és továbbadása, gyermekeink személyiségének érzelmekkel áthatott fejlesztését szolgálja. Fogékonnyá tesszük őket a hagyományok és a természet iránt. Ápoljuk Kalocsa és környéke hagyományőrző játékait. Régen a nevelésben több generáció is részt vett, együtt éltek a családok, így a nagyszülők tovább adták hagyományaikat. A mai világban ez már nem jellemző, mi felvállaljuk ennek szerepét az óvodában. 

Fontosnak tartjuk a természetes anyagok felhasználását, mivel az ésszerű és takarékos gazdálkodás, a tudatos fogyasztó és környezetvédő magatartás elmaradhatatlan része. Az óvodáskor egy olyan alapozó szakasz, amely a felnőttkori életre is kihathat. Felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy a régi gyermekkorok játékai is keltenek pozitív hangulatot és belemélyült izgalmakat.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz