Aktuális információk - Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Aktuális információk

Alapítvány


2016.12.18.
Az adventi időszakban már hagyományként folytatódott az Önkormányzat és a Kalocsa Város Óvodáiért Alapítvány közös jótékonysági akciója, melynek keretében 84 nehéz sorsú kalocsai gyermeknek csaltak mosolyt az arcára a „Mosolygömb” adományaiból vásárolt ajándékokkal és egyéb felajánlásokkal. Az ajándékokat önkormányzatunk Karácsonyi ünnepi műsor keretében adta át a gyermekeknek és szüleiknek.
A Nemzeti Együttműködési Alap 2005. év óta rendszeresen támogatja Alapítványunk működését.2016.11.25.
A 2016. november 25-én megtartott Jótékonysági Estünk ismételten jó hangulatban telt.
Az est folyamán összegyűlt összeget kiegészítettük az SZJA 1%-os felajánlásával, így 780 000 Ft jutott óvodás és bölcsődés gyermekeink karácsonyi ajándékára.
Köszönjük a támogatást a családoknak és az intézmény dolgozóinak!!!2016.04.23. A már hagyományosnak mondható Jótékonysági Gálaműsorunknak a Városi Színház adott helyet. A Liszt Ferenc (AMI) Fúvószenekar, valamint kalocsai óvodások táncos műsora alapítványunk vagyonát 173 000 Ft-tal gyarapította.A pályázat harmadik és egyben befejező programja 2016. 05. 12-én autóbuszos kirándulással zárult. Nyugdíjasaink és aktív dolgozóink közösen töltöttek el egy kellemes napot a „BIKALI – ÉLMÉNYBIRTOKON”.
 A pályázat második programjaként 2015. 11. 18-án Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéjének nyugdíjas dolgozóit köszöntöttük. A Kalocsai Művelődési Központ adott helyet rendezvényünknek, ahol gyermekműsorral színesített kellemes délutánt töltöttünk el, felidézve a régi szép emlékeket.
 

 

Alapítványunk CSP – CSBO – 15 – C – 23152   „Nagyszülők és unokák”  c. nyertes pályázatának képes emlékeztetője. A pályázat első programja 2015. október 15-én „Nagyszülők és unokák” címmel került megrendezésre a Zöldfa utcai óvodában. Szeretettel várták a város minden óvodájából a nagyszülőket és unokáikat. Az együtt töltött időt a közös játék, a közös tevékenység (paprika fűzés, kukorica morzsolás, népi játékok, kalocsai motívumok festése), valamint a Népi-tánc bemutató, a táncház, no meg az elmaradhatatlan vendéglátás (rétes és zsíros kenyér) tette emlékezetessé.
 
 
      A 2015-ös év sikerei és eseményei     


2015. 05. 09-én negyedik alkalommal szerveztünk Jótékonysági Gálaműsort a Kalocsai Városi Színházban. A Kalocsai Liszt Ferenc (AMI) Ifjúsági Fúvószenekar, valamint a kalocsai óvodások táncos műsora Alapítványunkat 105 000 Ft-hoz juttatta.

2015. 11. 27-én már 5. alkalommal került sor Alapítványunk Jótékonysági rendezvényére, mely a már hagyományosnak mondható helyszínen (Kék-Duna vendéglő, Duna-part), nagy érdeklődéssel és sikerrel zárult. Az est folyamán 500 000 Ft-tal gyarapodott az Alapítvány vagyona, melyet kiegészítettünk az SZJA 1% felajánlásokból, így 600 000 Ft jutott a Kalocsai Óvodák és Bölcsőde gyermekeinek karácsonyi ajándékára.

  


A Kalocsa Város Önkormányzatának kezdeményezése az idei évben (2015) is folytatódott. Az adventi gyertyagyújtáskor összegyűjtött anyagi támogatást (336.000 Ft) fejlesztő játékokra és tartós élelmiszerre költöttük, melyet az Önkormányzat Karácsonyi ünnepi műsor keretében adott át a rászoruló gyermekeknek.
      Visszatekintés a 2014-es évre!      


A Kalocsa Város Óvodáiért Alapítvány 2014. 05. 10-én 16 órai kezdettel, harmadik alkalommal szervezte nagysikerű jótékonysági műsorát a Kalocsai Városi Színházban. A szülőket, nagyszülőket ésaz érdeklődő támogatókat a Kalocsai Liszt Ferenc (AMI) Jfjúsági Fúvószenekar, valamint az kalocsai óvodás gyermekek zenés táncos meglepetés műsora szórakoztatta.
Az érdeklődők a helyszínem vásárolhattak támogatójegyeket.

  


Az Alapítványunk által szervezett Katalin napi Jótékonysági Bál, amely már 4. alkalommal került megrendezésre, ebben az évben is (2014. 11. 21.) nagy érdeklődéssel és sikerrel zárult. 

Kellemes, vacsorával egybekötött, retró zenével fűszerezett estét tölthettek el Meszesen, a Kék Duna Vendéglőben az óvodák, a bölcsőde dolgozói, valamint a szülők és baráti társaságok. A rendezők meglepetés műsorral várták a szórakozni vágyókat, mely megalapozta a jó hangulatot, s természetesen a szülőknek és támogatóknak köszönhetően összegyűlt tombola tárgy is kisorsolásra került.
  

Az est folyamán összegyűlt 385 000 Ft-ot kiegészítettük az SZJA 1%-os felajánlásokból (257 000 Ft) befolyt összeggel. Az így összegyűlt pénzből vásárolt játékokkal tettük szebbé Kalocsa Város óvodásainak karácsonyát.


2014. decemberében az adventi gyertyagyújtás idején a Civil Szervezetek új kezdeményezésként felajánlásokat, adományokat gyűjtöttek Kalocsa Város hátrányos helyzetű óvodásai számára. A kezdeményezéshez csatlakozva Alapítványunk így jutott 152 000 Ft-hoz, melyet fejlesztő játékokra és tartós élelmiszerre költöttünk. Az adományokat önkormányzatunk Karácsonyi ünnepi műsor keretében adta át a rászoruló gyermekeknek.2015-ben is aktuális információkkal tájékoztatjuk Honlapunk látogatóit.

Alapítványunk tisztelettel megköszöni az eddigi felajánlásokat, támogatásokat, s egyben lehetőséget nyújt további felajánlásokra.


Kérjük, ha tehetik, adójuk 1 %-ával támogassák Alapítványunkat!


Kalocsa Város Óvodáiért Alapítvány
6300 Kalocsa, Szent István kir. u.19.

Adószám: 18352735-1-03
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz