Aktuális információk - Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Aktuális információk

Alapítvány
 

Aranykulcs bábszakkör
2021. június 7-8-9.        

        

2019. nevelési év

                                                

NTP-OTKP-17-0165 Nemzeti Tehetség program „ Zöld úton a földért”
PályázatA pályázat programjai illeszkednek óvodánk fő profiljához a Környezetvédelemhez. A programok megvalósulásának időszaka 2017.07.01 – 2018.06.30-ig tartott. A tehetséggondozás 34 foglalkozást ölelt fel, melyeket az óvodában, terepeken és kirándulások formájában valósítottunk meg. A gyermekek fejlesztését 3 tehetségfejlesztő pedagógus végezte. A nagyobb, több embert megmozgató programokba az alapítvány önkéntesei is besegítettek.
3 nagyobb programba a város 6 óvodájának nagycsoportos és tehetségígéretes gyermekeit valamint a szülőket is bevontuk.

• Autómentes- nap
• Környezetvédelmi vetélkedő szülőknek „ Szeresd, óvd és védd” c.
• Versmondó verseny „ Szép versekkel a természetért” c.

A programok fő célja a gyermekek környezetbarát szemléletének alakítása, a környezettudatos életmód megalapozása, az egészséges életmód megszerettetése.

A sokféle tapasztalatszerzés közben, a gyermekek kíváncsiságára építve, a problémás helyzetek megoldása közben az ok- okozati összefüggések felismerése a gyermekek logikus gondolkodását alapozta meg. Olyan szokások és viselkedésformák megalapozása történt, melyek szükségesek a környezettel való harmonikus kapcsolat a környezettudatos életvitel megalapozásához. A tapasztalati élmények feldolgozásával, sok-sok játékos helyzet megteremtésével közelebb kerültek a természethez.

Olyan szociális kompetenciák alakultak ki a közös tevékenységek, lazító programok során, mint az egymásra figyelés, tolerancia, kooperativitás, önbecsülés, tisztelet az ember és a természet iránt. Programjaink során a szülőket is megszólítottuk, így az óvoda-család közti kapcsolat is erősödött, valamint a szülők környezettudatos szemléletét s formáltuk.
Más művészeti ágak bekapcsolásával (versmondó verseny) a gyermekek esztétikai és anyanyelvi érzékenységét is fejleszteni tudtuk. Az uszodai foglalkozás a gyermekek mozgás fejlesztését segítette.

Kalocsa Város Óvodáiért Alapítvány 2017/2018-as nevelési év értékelése és eredményei

Az elmúlt nevelési évben 2 pályázat megírására került sor.

Adomány pályázat elbírálása sikeres volt (nyomtatót és festékpatront vásároltunk)

Működési pályázat - nem nyert.

Tehetséggondozás pályázat.
A projekt 2017/2018-as nevelési évben teljesült, a szakmai és pénzügyi elszámolás folyamatban van.

Pályázatíró segítségünk továbbra is Csupor Péter.

2017.11.17.

Ismét megrendeztük, immáron 7. alkalommal a Kék Duna Vendéglőben az
„Alapítványi jótékonysági Estet.”
Az est folyamán, valamint az óvodákban és a bölcsődében kihelyezett pénzgyűjtő urnában összegyűlt adományokat csoportarányosan osztottuk szét városunk óvodái és a bölcsődés csoportok között. Ebből az összegből vásároltuk óvodás gyermekeink karácsonyi ajándékát.

A Kalocsa Város Önkormányzatának kezdeményezése ebben a nevelési évben is folytatódott. Az adventi gyertyagyújtáskor, valamint az utazó urnában összegyűlt pénzadományt felajánlották a hátrányos helyzetű óvodásaink számára. A rászoruló családok gyermekei fejlesztő játékokat kaptak, melyet színvonalas, ünnepi műsor keretében vehettek át.

A Németh József által kezdeményezett „Érsekkerti Húsvétolás” című program idén második alkalommal támogatta Alapítványunkat. Ezen eseményen összegyűlt adománnyal is gyarapodott Alapítványunk vagyona.

2018. 05. 05.

A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület támogatásával gálaműsor került megrendezésre a Városi Színházban, melyen óvodásaink is szerepeltek.

Kovács László fazekas mester egyedi munkáival idei nevelési év végén is megajándékoztuk jubiláló dolgozóinkat.

Kuratóriumunk tagjaival rendszeresen, gyűléseken találkozunk, ahol az óvodák, és a bölcsőde jelzéseit, kéréseit figyelembe véve hozzuk meg döntéseinket.
Alapítványunk lehetősége szerint támogatja, segíti tagságát.

Alapítványunk friss híreiről, tevékenységéről, aktuális programjairól továbbra is Óvodánk Honlapján tájékozódhatnak az ide látogatók.

Kalocsa, 2018.06.21.

Temesváriné Bánfalvi Tímea
Alapítványi Elnök   
                             


2016.12.18.
Az adventi időszakban már hagyományként folytatódott az Önkormányzat és a Kalocsa Város Óvodáiért Alapítvány közös jótékonysági akciója, melynek keretében 84 nehéz sorsú kalocsai gyermeknek csaltak mosolyt az arcára a „Mosolygömb” adományaiból vásárolt ajándékokkal és egyéb felajánlásokkal. Az ajándékokat önkormányzatunk Karácsonyi ünnepi műsor keretében adta át a gyermekeknek és szüleiknek.
A Nemzeti Együttműködési Alap 2005. év óta rendszeresen támogatja Alapítványunk működését.2016.11.25.
A 2016. november 25-én megtartott Jótékonysági Estünk ismételten jó hangulatban telt.
Az est folyamán összegyűlt összeget kiegészítettük az SZJA 1%-os felajánlásával, így 780 000 Ft jutott óvodás és bölcsődés gyermekeink karácsonyi ajándékára.
Köszönjük a támogatást a családoknak és az intézmény dolgozóinak!!!2016.04.23. A már hagyományosnak mondható Jótékonysági Gálaműsorunknak a Városi Színház adott helyet. A Liszt Ferenc (AMI) Fúvószenekar, valamint kalocsai óvodások táncos műsora alapítványunk vagyonát 173 000 Ft-tal gyarapította.A pályázat harmadik és egyben befejező programja 2016. 05. 12-én autóbuszos kirándulással zárult. Nyugdíjasaink és aktív dolgozóink közösen töltöttek el egy kellemes napot a „BIKALI – ÉLMÉNYBIRTOKON”.
 A pályázat második programjaként 2015. 11. 18-án Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéjének nyugdíjas dolgozóit köszöntöttük. A Kalocsai Művelődési Központ adott helyet rendezvényünknek, ahol gyermekműsorral színesített kellemes délutánt töltöttünk el, felidézve a régi szép emlékeket.


 

Alapítványunk CSP – CSBO – 15 – C – 23152   „Nagyszülők és unokák”  c. nyertes pályázatának képes emlékeztetője. A pályázat első programja 2015. október 15-én „Nagyszülők és unokák” címmel került megrendezésre a Zöldfa utcai óvodában. Szeretettel várták a város minden óvodájából a nagyszülőket és unokáikat. Az együtt töltött időt a közös játék, a közös tevékenység (paprika fűzés, kukorica morzsolás, népi játékok, kalocsai motívumok festése), valamint a Népi-tánc bemutató, a táncház, no meg az elmaradhatatlan vendéglátás (rétes és zsíros kenyér) tette emlékezetessé.

 
      A 2015-ös év sikerei és eseményei     


2015. 05. 09-én negyedik alkalommal szerveztünk Jótékonysági Gálaműsort a Kalocsai Városi Színházban. A Kalocsai Liszt Ferenc (AMI) Ifjúsági Fúvószenekar, valamint a kalocsai óvodások táncos műsora Alapítványunkat 105 000 Ft-hoz juttatta.

2015. 11. 27-én már 5. alkalommal került sor Alapítványunk Jótékonysági rendezvényére, mely a már hagyományosnak mondható helyszínen (Kék-Duna vendéglő, Duna-part), nagy érdeklődéssel és sikerrel zárult. Az est folyamán 500 000 Ft-tal gyarapodott az Alapítvány vagyona, melyet kiegészítettünk az SZJA 1% felajánlásokból, így 600 000 Ft jutott a Kalocsai Óvodák és Bölcsőde gyermekeinek karácsonyi ajándékára.

 


A Kalocsa Város Önkormányzatának kezdeményezése az idei évben (2015) is folytatódott. Az adventi gyertyagyújtáskor összegyűjtött anyagi támogatást (336.000 Ft) fejlesztő játékokra és tartós élelmiszerre költöttük, melyet az Önkormányzat Karácsonyi ünnepi műsor keretében adott át a rászoruló gyermekeknek.
      Visszatekintés a 2014-es évre!      


A Kalocsa Város Óvodáiért Alapítvány 2014. 05. 10-én 16 órai kezdettel, harmadik alkalommal szervezte nagysikerű jótékonysági műsorát a Kalocsai Városi Színházban. A szülőket, nagyszülőket ésaz érdeklődő támogatókat a Kalocsai Liszt Ferenc (AMI) Jfjúsági Fúvószenekar, valamint az kalocsai óvodás gyermekek zenés táncos meglepetés műsora szórakoztatta.
Az érdeklődők a helyszínem vásárolhattak támogatójegyeket.

  


Az Alapítványunk által szervezett Katalin napi Jótékonysági Bál, amely már 4. alkalommal került megrendezésre, ebben az évben is (2014. 11. 21.) nagy érdeklődéssel és sikerrel zárult. 

Kellemes, vacsorával egybekötött, retró zenével fűszerezett estét tölthettek el Meszesen, a Kék Duna Vendéglőben az óvodák, a bölcsőde dolgozói, valamint a szülők és baráti társaságok. A rendezők meglepetés műsorral várták a szórakozni vágyókat, mely megalapozta a jó hangulatot, s természetesen a szülőknek és támogatóknak köszönhetően összegyűlt tombola tárgy is kisorsolásra került.
  

Az est folyamán összegyűlt 385 000 Ft-ot kiegészítettük az SZJA 1%-os felajánlásokból (257 000 Ft) befolyt összeggel. Az így összegyűlt pénzből vásárolt játékokkal tettük szebbé Kalocsa Város óvodásainak karácsonyát.


2014. decemberében az adventi gyertyagyújtás idején a Civil Szervezetek új kezdeményezésként felajánlásokat, adományokat gyűjtöttek Kalocsa Város hátrányos helyzetű óvodásai számára. A kezdeményezéshez csatlakozva Alapítványunk így jutott 152 000 Ft-hoz, melyet fejlesztő játékokra és tartós élelmiszerre költöttünk. Az adományokat önkormányzatunk Karácsonyi ünnepi műsor keretében adta át a rászoruló gyermekeknek.2015-ben is aktuális információkkal tájékoztatjuk Honlapunk látogatóit.

Alapítványunk tisztelettel megköszöni az eddigi felajánlásokat, támogatásokat, s egyben lehetőséget nyújt további felajánlásokra.


Kérjük, ha tehetik, adójuk 1 %-ával támogassák Alapítványunkat!


Kalocsa Város Óvodáiért Alapítvány
6300 Kalocsa, Szent István kir. u.19.

Adószám: 18352735-1-03
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz