2021-2022. nevelési év - Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2021-2022. nevelési év

Tagóvodák > Csokonai Utcai Óvoda > Aktuális információk
 


2021. szeptember


Autómentes nap 09.22.
Az autómentes nap alkalmából az óvoda KRESZ pályáján kerékpároztak, rollereztek, motoroztak a gyermekek, illetve a Kubikus parkan rollereztek, bicikliztek is. Célunk volt, hogy a gyermekeket a sportszeretetre ösztönözzük és a környezetünk védelme érdekében minél kevesebbet használjuk autóinkat. A gyermekek rajzpályázaton vehettek részt, melyre több remekmű is beadásra került. Óvodánkból Varga Alma első helyezést, Szalontai Zétény második helyezést, Anisity Milán és Kovács Márk harmadik helyezést ért el. Gratulálunk nekik!Népmese napja 09.30.
A néphagyomány ápolás keretein belül rendeztük meg óvodánkban a Benedek Elek mesenapot, melyen Vácz Péterné Erika mese dramatizálással kedveskedett a gyermekeknek!Paprika futás 09.10.
Paprika futást szerveztek 09.10.-én az óvodásoknak és az iskolásoknak a KSE futópályáján András Istvánné, néhai óvónő emlékére. Zsuzsa óvónéni szervezte régebben ezeket a futásokat a Bem apó utcai óvodában, és kedves emlékét a köztudatban tartva ezentúl minden évben az ő tiszteletére tartják majd a gyermekeket ösztönző paprikás futóversenyeket! Nagyon jó hangulatú délelőttön vehettek részt a gyermekek.Takarítás Világnapja 09.20.
Felhívtuk a gyermekek figyelmét környezetünk tisztaságának fontosságára. Megismerkedtek a gyermekek a takarítási szokásokkal, szabályokkal. Megfigyeltük és használtuk a takarításhoz szükséges eszközöket. Szemetet gyűjtöttünk az óvoda környékén, udvart rendeztünk a gyermekekkel.


2021. október10.04. Az állatok világnapja alkalmából elsétáltunk a Vajas partra, megfigyeltük az ott élő állatokat. Majd a gyermekekkel sétáltunk óvodánk körül és megfigyeltük az ott élő állatokat is. Ismeretterjesztő kisfilm segítségével a Kiskunsági Nemzeti Park állatait figyeltük meg illetve az otthon tartott állatok felelevenítésével történtek a beszélgetések. Állatos meséket báboztunk, melybe a gyerekek is bekapcsolódtak.Zenei évszaknyitogató: A Liszt Ferenc Zeneiskola tanárai őszi kis koncerttel várták az óvodásokat. Óvodánk nagycsoportosai vettek részt rajta. Őszi hangulatú darabokkal varázsoltak el mindenkit. Több hangszerrel is megismerkedtek: fuvolával, csellóval, harsonával, zongorával. Nagy élmény volt a gyerekek számára.

2021. november


Márton nap 11.11.: Idén rendhagyó módon ünnepeltük a Márton napot. Óvodánk több mint húsz éves hagyománya a Márton napi ünnep. A csoportokban a gyermekek az ünnephez kapcsolódó versekből, dalokból, dalos játékokból összeállított előadással készültek a szülőknek, amit a szülők videó formájában kaptak meg. A csoportok udvarán a délután folyamán libazsíros kenyérrel és meleg teával, Márton napi mécsesek gyújtásával kedveskedtünk a gyermekeknek.Óvodásaink nagy örömmel csatlakoznak be az őszi kerti munkákba is.Nov. 18.
A Kalocsai EGYMI munkatársai felkérték óvodásainkat, hogy vegyenek részt az "Óvodás érzékenyítő programjukban!"
Beszélgettünk a látás, hallás, mozgás sérültekről.
Játszottunk:
1. Erre csörög a dió...
Bekötött szemmel társ megérintése, kitalálása.
2. Bekötött szemmel akadálypályán végig haladás társ segítségével
3. Lábbal rajzolás2022. február


Farsang a Csokonai óvodában
Az idén is megrendezésre került óvodánkban a gyermekfarsang! Mint minden évben, idén is nagyon készültek a gyermekek, színes, kreatív jelmezekbe öltöztek. Minden csoport a saját csoportszobájában mulatott. Ügyességi játékokkal és vidám feladatokkal készültek az óvó nénik a gyermekeknek, illetve az egész délelőtt folyamán tartott a táncmulatság a csoportokban. A szülők finom süteményekkel, innivalókkal támogatták farsangi mulatságunkat. Óvodásaink nagyon jól érezték magukat, vidám hangulatban telt ez a délelőtt!Maci nap
Óvodásaink minden évben nagyon sok játékkal, vidámsággal vesznek részt a maci napi játékokban. Idén is a maci nap programját tréfás népi időjárás jósló mondókákkal, maci tornával, barlang építéssel és táncolással ünnepeltük.
Farsang farka a Csokonai óvodában.
Óvodásaink elbúcsúztatták a telet az óvodát körbe járva busó álarcokkal és hangos zene -bonaval.
  
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz