2021-2022. nevelési év - Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2021-2022. nevelési év

Tagóvodák > Viola Utcai Tagóvoda > Aktuális információk
 


2021. szeptember


Szeptember 10. Paprikafutás – A gyermekekkel az óvoda udvarán tartottuk meg az idei Paprikafutást. Korosztálytól függetlenül minden gyermek részt vett rajta az összes dolgozóval együtt. Körbe futottuk az óvoda udvarát. Voltak, akik több kört is teljesítettek. Célunk az egészséges életmód formálása. Feladatunk a mindennapos játékos mozgás, hogy már gyermekkorban megszeressék a testmozgást.Szeptember 20. Takarítás Világnapja - A gyermekekkel közösen rendet raktunk a csoportszobában. Az udvaron levelet szedtünk, söprögettünk. Beszélgettünk a gyermekekkel a szelektív hulladékgyűjtésről, hogy mi a szemét és mi a hulladék közti különbség. Feladatunk, hogy a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára már ebben a korban felhívjuk a gyermekek figyelmét.Szeptember 23. Autómentes nap – A gyermekekkel az óvoda udvarán bicikliztünk, rollereztünk, a kisebbek motoroztak. Beszélgettünk a gyermekekkel a különböző közlekedési lehetőségről, hajtogattunk a gyermekekkel papírból kishajót, és ragasztottunk biciklis képet. Célunk a környezetre figyelő magatartás formálása, megalapozása.Szeptember 29. Mesenap – A Népmese Napja alkalmából a Répa című népmesét mutattuk be a gyerekeknek. A gyermekek kíváncsian várták, hogy mire készülünk, miért öltöztünk be különböző mesefigurává. Nagyon tetszett a gyermekeknek a mese, a délelőtt folyamán több gyermek is maga köré gyűjtötte a barátait, akikkel közösen eljátszották a mesét.
2021. október


Október 4. Az Állatok Világnapja Egy közeli tanyára látogattunk el, ahol többféle háziállatot láthattak a gyermekek. Itt alkalom adódott arra, hogy megbeszéljük az állatok hasznosságát, védelmét, illetve megfigyelhették a gyermekek az állatok élőhelyeit, gondozásukat, táplálkozásukat. A gyermekeknek nagyon tetszett a sok háziállat.Október 15. Zenei évszaknyitó A Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárai adtak zenei ízelítőt a gyermekeknek. A zene darabok az őszhöz kapcsolódtak, a gyermekek életkorához illően pl.:Wolf Pétertől - Vuk dala v. Antonio Vivaldi Négy Évszakából az Őszből egy részlet. Minden zenei darab előtt a műsorvezető megbeszélte a gyermekekkel a hangszerek nevét, meghallgathatták hangjukat, találós kérdéseket is kérdezett a z óvodásoktól.
A gyerekeknek nagyon tetszett az előadás, folyamatosan figyeltek, igazán hasznos és kreatív programot láttak.Október 19. Őszben is fitten 6 éve szervezzük meg a mozgásos programunkat az óvoda udvarán egy szép őszi délelőttön. A közös mozgásra futással és zenés gimnasztikával melegítettünk be, ezt követték a játékos vetélkedők, amit gyümölcs evéssel és mindenki számára készített emlékérem kiosztásával zártunk. Nagyon jó hangulatban telt a délelőtt, a gyermekek nagyon jól érezték magukat.2021. november


November 11. Márton nap A gyerekek elkészítettük a lámpásokat, közben felelevenítettük a lámpás felvonulásunkat, libás játékokat játszottunk, és megismerkedhettek a gyermekek Szent Márton legendájával, illetve a népi hiedelmekkel. Az elkészített üveglámpásokat hazavitték, és szüleikkel este tehettek egy sétát a gyermekek.
  
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz