2020-2021. nevelési év - Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2020-2021. nevelési év

Tagóvodák > Kunszt Utcai Tagóvoda > Aktuális információk
 

2021. szeptember


Paprika futás- Zsuzsa néni emlékfutás
2021.09.10.
Célunk, gyermekeink érzelmi intelligenciájának fejlesztése, tiszteletre, szülőföld szeretetére nevelés, hagyományápolás, új hagyományok teremtése, testi képességek fejlesztése, kitartásra nevelés, egészséges versenyszellem erősítése. Legjobb időt elért csoportunkból és városi szinten a korosztályában: Herczeg Hanna.



Múzeumi foglalkozás – szüret
2021.09.15.
A program során gyermekeink ráhangolódtak az őszi időszakra, játékos úton szereztek tapasztalatokat az adott témakörben, közben megvalósult a szülőföld szeretetére nevelés, hagyományápolás, finommotorik fejlesztése, szókincsbővítés.



Vendégünk a fogorvos
2021.09.22.
Dr. Sipos Katalin fogorvos közreműködésével megvalósult a gyermekek fogazatának állapotfelmérése, a helyes fogápolási szokások alakítása.



Vendégünk a rendőr néni
2021.09.23.
Már hosszú évek óta együttműködünk a Kalocsai Rendőrkapitánysággal, most a felelős állattartás kapcsán látogattak el hozzánk és szerezhettek gyermekeink játékos úton tapasztalatokat a témában.



Autómentes nap - rajzpályázat
2021.09.24
Óvodánk kiemelten foglalkozik a környezettudatosságra neveléssel, emellett az egészséges versenyszellem megalapozása és a speciális kompetenciák támogatása is nagy hangsúlyt kap.
Szabadi Mira és Herczeg Hanna 2. helyezést ért el, Radnai Szofi 1. helyezést ért el.



Benedek Elek mesenap
2021.09.30.
Az óvoda dolgozói előadásában A kiskondás mesét láthatták gyermekeink. Fontosnak tartjuk a néphagyomány ápolását és közvetítését, valamint a munkahelyi csoportkohézió erősítését.






2021. október



Állatok világnapja
2021. 10. 04.
Óvodánk kiemelten foglalkozik a környezeti neveléssel. Gyermekeinket a természet tiszteletére és szeretetére neveljük. Felfedező sétát tettünk az Érsekkertben, az ott élő állatok nyomait kerestük és figyeltük meg. Ellátogattunk egy közeli tanyára, ahol háziállatokat láthattunk. Gesztenyéből pedig ki-ki kedve szerint barkácsolhatott a kedvenc állatát megformálva.



Néptánc Szilvi nénivel
2021. 10. 05., 19.
A program kiváló lehetőség arra, hogy gyermekeinkbe ültessük a szülőföld szeretetét, a néphagyományápolás fontosságát. Mind ezek mellett játékos úton bővül szókincsük, fejlődik mozgás kultúrájuk-, ritmusérzékük-, zenei hallásásuk, figyelemük és kitartásuk.



Zenei évszaknyitogató
2021. 10. 15.
Évi 4 alkalommal veszünk részt ezen a gyermekeknek szánt komolyzenei koncerten, ahol elsősorban a hangszerekkel ismerkednek a gyermekek. A program a zenei élményen túl fejleszti a gyermekek zenei hallását, formálja a zeni ízlésvilágukat, közben elsajátítják és gyakorolják a kulturált viselkedési szabályokat.






2021. november


Világító szentjánosbogarak- Őszi családi délután
2021. 11. 03.
Egy különleges őszi családi programra invitáltuk a gyermekeket és szüleiket. Az óvodánk udvarán zsíros kenyér és a forró tea várta a kedves vendégeket, hangulatos vetítés és lágy zene mellett lehetőség adódott a kötetlen beszélgetésre, ismerkedésre. Ezt követően a lámpások fényében közös sétát tettünk. A program célja a szülő-óvoda-gyermek kapcsolatának ápolása, mélyítése, új hagyományok teremtése családias légkör biztosításával.




Óvodás érzékenyítő program a fogyatékkal élők világnapja alkalmából
Gyermekeinket folyamatosan érzékenyítjük a másság elfogadására, fejlesztjük szociális kompetenciáikat. Játékos tapasztalás lehetőségének biztosításával, szenzitív és drámajátékok alkalmazásával, a mese adta lehetőségék kiaknázásával valósítjuk meg a gyermekek másság iránti toleranciáját.




„Disznóságok” hét
Bár a Covid vírus miatti óvintézkedések értelmében nem vehettünk részt a múzeumi foglalkozáson, a nagycsoportosokat kárpótoltuk a „Disznóságok” heti témával. Fontosnak tartjuk, hogy már ebben a korban játékos úton ismerkedjenek a gyermekek a régi szokásokkal András napinép hagyományokkal.





 



 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz