2020-2021. nevelési év - Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2020-2021. nevelési év

Tagóvodák > Csokonai Utcai Óvoda > Aktuális információk
 

2021. február


Februárban részt vettünk a Művelődési Központ farsangi álarckészítő versenyén. A Maci csoportos Polgár Alex és Csipes Dorka a II. illetve a III. helyet szerezte meg. Jutalmul papír-írószer utalványt kaptak, hogy rajz tehetségüket tovább gyarapíthassák.


Farsang a Csokonai óvodában 02.11-12.
Az idén is megrendezésre került óvodánkban a gyermekfarsang! Mint minden évben, idén is nagyon készültek a gyermekek, színes, kreatív jelmezekbe öltöztek. Idén a szokásostól eltérő módon, minden csoport a saját csoportszobájában mulatott. Ügyességi játékokkal és vidám feladatokkal készültek az óvó nénik a gyermekeknek, illetve az egész délelőtt folyamán tartott a táncmulatság a csoportokban. A szülők finom süteményekkel, innivalókkal támogatták farsangi mulatságunkat. Óvodásaink nagyon jól érezték magukat, vidám hangulatban telt ez a délelőtt!


„Süsü és más sárkányok” címmel sárkány projekt zajlott a Maci csoportban.
Ennek során megemlékeztek Csukás István mese íróról. Február 19.-én elsétáltak a gyermek könyvtár elé ahol szabadtéri, rögtönzött foglalkozás keretében kölcsönözték ki több más mesekönyvét is. Folytatásos meséléssel, sárkányos játékokkal segítették az olvasóvá nevelés folyamatát.


2020. decemberMikulás ünnepség
Óvodánkba idén is megérkezett a Mikulás! Idén a szokásostól eltérő módon csak az ablakból figyelhettük meg, de minden csoportunk versekkel, énekekkel köszöntötte. A gyerekeknek Mikulás csomagot hozott, illetve Kalocsa Város Önkormányzatától is kaptak a gyermekek meglepetést. Köszönjük szépen!
Karácsony
Óvodánk Karàcsonyi ajándékait a szülők nagylelkű adományai és Kalocsa Város Óvodáiért Alapítvány anyagai segítségével szereztük be.
Labdákat, focit, társasjátékokat, puzzle kirakókat, babákat, logikai játékokat és építő játékokat találhattak a gyermekek a csoportok gyönyörű karácsonyfája alatt.
Köszönjük a gyermekek nevében mindenkinek, hogy ebben a nehéz időszakban is vidámmá, örömtelivé varázsolhattuk számukra az ünnepeket!
Boldogságot és jó egészséget kívánunk mindenkinek az Új évre!

2020. november


Márton nap
Idén rendhagyó módon ünnepeltük a Márton napot. Óvodánk több mint húsz éves hagyománya a Márton napi ünnep. A csoportokban a gyermekek rövid,- az ünnephez kapcsolódó versekből, dalokból, dalos játékokból összeállított- előadással készültek a szülőknek, amit a szülők videó formájában kaptak meg.
A csoportokon belül libazsíros kenyérrel és meleg teával kedveskedtünk a gyermekeknek.
2020. október


10.04. Állatok világnapja: témahét keretein belül tartottuk meg. Vajas parton élő állatokat, ismeretterjesztő kisfilm segítségével a Kiskunsági Nemzeti Park állatait figyeltük meg ill. otthon tartott állatok felelevenítésével történtek a beszélgetések.Őszi játszóház:
10.21.-én Őszi játszóházat tartottunk rendhagyó módon szülők nélkül. Változatos dolgok készültek mind a négy csoportban, lehetőséget adtunk, hogy otthon is készítsenek együtt a szülőkkel.Könyvtári foglalkozás
2020.10.08-án délelőtt 10 órakor könyvtári foglalkozáson vett részt a Mókus csoport. A Kalocsai Művelődési Központ és könyvtár vezetője, Csikós Mariann és Beerné Szalkai Szilvia Könyvtáros eljöttek hozzánk és beszélgettek a gyerekekkel a könyvtárról, a könyvek kölcsönzéséről, a mesékről.
A foglalkozáson Szilvia elmesélte óvodásainknak a Kacor király mesét. Síkbábokkal játszottak, mesekönyveket nézegethettek, majd a foglalkozás végén egy cicát színezhettek ki, melyet hazavihettek!
A könyvtári foglalkozások célja, hogy megismertessék, megszerettessék a gyerekekkel a könyveket, meséket, és elősegítsék az olvasóvá nevelést.


2020. szeptember


Kunszt utcai tagóvoda „Kincses Kulturóvoda”:
2019. pályázatban meghirdetett „Kedvenc mesehősöm” rajzpályázatban az 5 évesek kategóriájában Sári Lizett I. helyezést ért el, Csipes Dorka különdíjat kapott.
Szeptemberi tevékenységek a csoportokban: őszi kincsek gyűjtése, levélsepregetés az udvaron, barkácsolás a termésekből.
2020.09.16.-án a Mókus csoport ment a Viski Károly múzeumba: a téma a szüret volt. Szüreti bábelőadás, népi játékok, szőlődarálással, préseléssel ismerkedhettek a gyerekek, majd mustot kóstoltak. Kézműves tevékenység már az óvodában történt, szőlőt készítettek ragasztással.
Dudás Szilvia kedvcsináló néptánc foglalkozást tartott az udvaron.
  
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz