2020-2021. nevelési év - Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2020-2021. nevelési év

Tagóvodák > Zöldfa Utcai Tagóvoda > Aktuális információk
 


2020. december


Decemberben a Mikulás ellátogatott az óvodánkba, és az ablakon keresztül köszöntötte a gyermekeket.
Minden csoport felidézte a „Luca búza” ültetés hagyományát, amely, ha karácsonyig megnő, a következő évben a gazdag termésre számíthatunk.A csoportok a karácsonyt meghitt, szűk körben ünnepelték. Az ajándékokat a nagy karácsonyfa helyett, idén a csoportokba helyeztük el, meglepetésként.


2020. november


A Klímabarát Közlekedés Mindenkiért című rajzpályázatán 1. helyezést ért el Rimai Hanna, óvodásunk, illetve 3. helyezést ért el Bolvári Bendegúz, a Micimackó csoportból. Gratulálunk nekik!A tollas barátainkról sem feledkeztünk meg, a hideg idő beköszöntével kihelyeztük a madáretetőinket, és az óvodásokkal madárkalácsot készítettünk számukra.
2020. október


A nagycsoportosaink a Viski Károly múzeum szüreti foglalkozásán vettek részt. Felelevenítették a szőlőpréselés, mustkóstolás, csőszös játékok népi hagyományait.Október 22-én, az Idősek világnapja alkalmából köszöntöttük óvodásaink nagyszüleit.
A gyermekek üdvözlőlappal lepték meg őket, amelyhez egy sütemény receptjét is mellékeltük, amelyet a nagyszülőkkel közösen tudnak elkészíteni a gyermekek.2020. szeptember


A „Mobilitás hét” alkalmából a Vidékfejlesztési Minisztérium rajzpályázatot hirdetett az óvodások számára. A témája: Környezet kímélő közlekedési eszközök voltak. Négy tehetségígéretes gyermekünk alkotásával neveztünk be a kiírásra. A novemberi eredményhirdetést nagyon várjuk.
Szeptember végén a Mesenap alakalmából az óvoda dolgozói a Három kismalac című mesét adták elő a gyermekeknek.
  
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz