2020-2021. nevelési év - Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2020-2021. nevelési év

Tagóvodák > Viola Utcai Tagóvoda > Aktuális információk
 


2020. december


December 4-én elküldte a Mikulás a csomagjait az óvodánkba. Idén két helyről is kaptak a gyermekek Mikuláscsomagot, az óvodától és az önkormányzattól is. A gyermekek örömmel vették át az ajándékot.
December 14-én megérkezett a Jézuska az óvodánkba. Az ajándékok a fa alatt várták a gyermekeket. Közös énekléssel, karácsonyi versek szavalásával tettük meghittebbé az ünnepet.

2020. november


November 11-én tartottuk meg az óvodánkban a Márton – napot. Idén rendhagyó módon szervezhettük meg ezt a napot, csak a gyermekekkel, szülők nélkül. A gyerekek elkészítették a lampiont, amelyet hazavittek és szüleikkel tettek egy sétát illetve kitették az ablakba, szimbólumként Szent Márton cselekedetére utalva, aki köpenyét egy koldussal osztotta meg és ezzel a tettével vált mélyen emberivé és követendő példává.

2020. október


Október 6-án az Állatok Világnapja alkalmából a Hajnal – tanyára látogattunk. Az alapelv, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, de fontos tudnunk, hogy az állatok védelemre szorulnak, éppen ezért az ember és állat közötti barátságra hívtuk el a figyelmet, az együttélés fontosságára, illetve az állatok iránti felelősségre. Háziállatokat ismerhettek meg, azok hasznosságáról, táplálkozásáról.
Október 15-én Ősszel is fitten sportos, mozgásos délelőttünkön. Célunk az egészséges életmód formálása, hogy hidegebb időben is fontos a szabad levegőn mozognunk, sportolnunk. Feladatunk, hogy ezt a szemléletmódot alakíthassuk, z együttműködés és kooperáció erősítése, így minden évben ősszel tökös, krumplis vetélkedőt, zenés tornát szervezünk a gyerekeknek.

2020. szeptember


Szeptember 22. – az Autómentes napon a nagycsoportosokkal kerékpároztunk az óvoda körül. Az udvaron ügyességi és versenyfeladatokat is össze lettek állítva a gyermekeknek. Feladatunk, hogy a szemléletformálást, az érzékenyítést már az óvodában elkezdjük, mert a hosszú távú stratégia eredménye, ami a célunk is, csak a távoli jövőben realizálódik.Szeptember 23. - a Takarítás Világnapján rendet raktunk az óvoda környékén. Felhívtuk a gyermekek figyelmét a szelektív hulladékgyűjtésre, beszélgettünk arról, hogy mi a szemét és mi a hulladék közti különbség. Hogyan hasznosíthatunk még! WC papír guriga, műanyag kupak, papír, karton, üvegek,…Célunk a környezettudatos nevelés megalapozása. Kiemelt feladataink egyike a környezet- és egészségfejlesztés szempontjából ezen szemlélet formálása, megalapozása.Szeptember 29. – Magyar Népmese Napja alkalmából a dolgozókkal közösen a Rátóti csikótojás meséjét mutattuk be a gyerekeknek. Törekedtünk a minél színesebb, izgalmasabb megjelenítésre. Nyelvi kommunikációs minta, viselkedési modelleket közvetítettünk. Feladatunk, hogy értéket közvetítsünk, a szépérzéküket fejlesszük, szókincsüket gyarapítsukSzeptember 30. – Rajzpályázat eredményhirdetés. Kunszt utcai óvodában voltunk 2 nagycsoportos óvodással, akik lerajzolták a kedvenc mesehősüket.  
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz