2019-2020. nevelési év - Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2019-2020. nevelési év

Tagóvodák > Csokonai Utcai Óvoda > Aktuális információk

A Csokonai utcai Óvoda 2019. október havi előzetes programjai:

2019. szeptember


Maci Csoport

Császártöltési szüret:
A Maci csoportosokkal Császártöltésre, óvodásunk nagyszüleinek szőlőskertjébe és borászatába látogattunk. Nagy élményt jelentett a gyerekeknek a szüretelés, a must kóstolás, az óriás prés működésének és a palackozás munkafolyamatainak megismerése. A hajósi játszóterezés után egy nagy láda szőlővel tértünk haza.


Múzeum:
A szüreti néphagyományok megismerését a Visky Károly múzeumban folytattuk. Bábozással, kézműves és énekes játékokkal elevenítettük fel a hajdani szüretek vidám hangulatát. A kézi darálás és préselés után örömmel kóstolták a saját készítésű szőlőlevet.


Autómentes nap:
Örömmel csatlakoztunk a Zöldfa óvoda által szervezett Autómentes nap rendezvényéhez. A meghirdetett rajzpályázatra kilenc gyermek alkotásával neveztünk be. A Kubikus parkból induló biciklitúrán büszkén mutatták meg, hogy milyen biztonságosan tudnak már közlekedni kétkerekű biciklivel.Mókus Csoport

Őszi kirándulás a mókus és maci csoportosoknak! 09. 11.
Kirándulásunk célja: az őszi természet, időjárás megfigyelése. A hajósi játszótéren a gyermekek mozgásigényének kielégítése, mozgáskoordinációjuk , téri tájékozódásuk fejlesztése és közösségi érzésük, baráti kapcsolataik megerősítése!Autómentes nap! 09.20.
Ezen a napon a Mókus csoportos gyermekekkel kimentünk a Kubikus parkba, ahol részt vettünk a rajzpályázat eredményhirdetésén. Csoportunkból 6 kislány rajzolt, gratulálunk nekik! Ezt követően volt közös torna, és zenére táncolás! Végül megnéztük, hogyan kerékpároznak a város nagycsoportosai!"Ovinyitogató" program a Mosolybirodalom szervezésében! 09.19.
Programok voltak: ugrálóvár, népi játékok, arcfestés! Minden óvodásunk önfeledten, örömmel játszott ezen a délelőttön!


Játszóházban jártunk! 09.19.
Csoportunk az idén másodszor volt a kalocsai "Mesevár" játszóházban! A mókus csoportos gyermekek örömmel vették birtokukba a játékokat, mely jó lehetőség volt a koordinációs képességeik, téri tájékozódásuk, egyensúlyérzékelésük fejlesztésére, közösségi érzésük, baráti kapcsolataik erősítésére!


"Mezítlábas sétány" felavatása a mókus csoportos gyermekekkel!


Nyuszi csoport

Pályaátadó
2019.09.23-án került sor az új multifunkciós sport pálya ünnepi átadására, az Ovisport Alapítvány és az önkormányzat támogatásával. A Csokonai óvodások boldogan vettek birtokba az új sportpályát.Pillangó csoport

Szept. 24. Sportnap a Mèhecskèknél. A játékos feladatokban a maci és pillangó csoport nagycsoportosai ügyeskedtek.Szept. 19. Ovinyitogató a Mosolybirodalom AlapítvànnyalSzept. 20. Autómentes napi rajzpàyázat díjazottjai


2019. október


10.01. Idősek napja
A Városi Idősek napján szerepeltek a gimnázium dísztermében a Maci csoportosok. Vidám őszi hangulatú műsorral kedveskedtek a gyerekek, nagy sikert arattak.


10.15. Őszi játszóház
A játszóházba minden csoport más és más kézműves tevékenység lehetőségével várta a gyerekeket, szülőket. Először táncházba invitáltuk a gyerekeket. Markó Fruzsina néptáncos Mihálynapi hangulatot varázsolt a tornateremben. Először a nagyobb csoportoknak, majd a két kisebb csoportoknak tartott 10-10 perces táncot. A Maci csoportban vászonterítőt nyomdásztak, levélmanót, sünit, gombát fonál körbetekerésével készítettek. A Mókus csoportban tököt díszítettek papír tépéssel, tobozbaglyot, őszi színezőt készítettek. A Pillangó csoportban só-liszt gyurmából csigát, őszi fát nyomdázással, sünit ragasztással készítettek. A Nyuszi csoportban térbeli ősz fát, kopogtatót, gyurmázhattak a legkisebbek és kukoricát öntögethettek. Sok szülő vett részt a programon, jól érezték magukat a közös barkácsolásban.10.08. „Te is lehetnél”
A program célja, hogy a gyerekek közvetlenül is találkozhassanak sérült emberekkel, mely 9. éve kerül megrendezésre. Óvodások és iskolások egyaránt szép létszámmal jöttek el. A helyszín idén az Érsekkert volt. A Csokonai óvodából a Mókus csoportosok vettek részt a nagyon változatos, érdekes programokon, állomásokon. A sokféle játék, tevékenység nagyon lekötötte a gyermekek érdeklődését, figyelmét, felkeltette kíváncsiságukat.
10.14. Zenei évszaknyitogató
A Liszt Ferenc Zeneiskola tanárai őszi kis koncerttel várták az óvodásokat. A Nyuszi, Pillangó és Mókus csoport nagycsoportosai vettek részt rajta. Őszi hangulatú darabokkal varázsoltak el mindenkit. Több hangszerrel is megismerkedtek: fuvolával, csellóval, harsonával, zongorával. Nagy élmény volt a gyerekek számára.

  
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz