2019-2020. nevelési év - Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2019-2020. nevelési év

Tagóvodák > Zöldfa Utcai Tagóvoda > Aktuális információk

Az Zöldfa utcai óvoda  2019. október havi előzetes programjai:2019. szeptember


2019 szeptember 2-án elkezdődött tagóvodánkban is a 2019/20-as nevelési év. Katica csoport 26 fővel, Micimackó csoport 22 fővel, Pillangó csoport 24 fővel kezdte el a tanévet. Az első néhány nap a beszoktatás és visszaszoktatás jegyében telt.Szeptember 20-án megrendezésre került az Autómentes napunk városi szintű program, Kalocsa Város Önkormányzatának támogatásával. A gyermekek rendőri biztosítás mellett a Kubikus parkig kerékpároztak el a fenntartható fejlődés jegyében. A parkban vidám zenés mozgással kezdődött a rendezvény, majd kiosztásra kerültek a rajzpályázaton nyert gyermekek díjai.Szeptember 24-én délelőtt a Méhecske pályán a többi kalocsai óvodákkal közösen mozgásos vetélkedőn vettek részt a nagycsoportosaink.Szeptember 25-én a nagycsoportosok a Visky Károly Múzeum pedagógusai segítségével megismerkedhettek a szüreti hagyományokkal és a szőlő feldolgozásával, kóstolhattak mustot. Ugyanezen a napon ellátogattunk az őszi piacra, ahol megismerkedhettek többfajta őszi gyümölccsel, zöldséggel, gyakorolhatták a vásárlás szabályait.A Magyar Népmese Napja alkalmából, 09.30.-án a Micimackó csoportos gyermekek, Benedek Elek: Kígyós Jancsi című meséjét dramatizálták. A mese végén közös agapéra hívták az óvodába járó gyermekeket.

2019. október


Október 7-én a Micimackó csoportosok a kalocsai Ökopontba látogattak az „Elektronikai eszközök valódi élete” című kiállításra és előadásra.Október 8 – án a nagycsoportosok a „Te is lehetnél…” Sérültek és épek találkozójára látogattak el, ahol érzékenyítő programokon vehettek részt.Október 9-én, szerdán, óvodánkban megrendezésre került a Nagyszülők délutánja, ahol a gyermekek a nagyszüleikkel az óvodában szervezett programokon közösen vehettek részt a végén pedig a közös tánc után egy kis vendégvárás volt.Október 15-én Az őszi zenei évszaknyitón vettek részt az óvodásaink. A zeneiskola tanárai által szervezett, már hagyománnyá vált színes programon a gyerekek által ismert és szeretett melódiák csendültek fel.Október 17-én a kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár szervezésében Mihályi Réka: Masni és Pocó gyermekkoncertre látogattak el a nagycsoportosok.
2019. november


November 12-én a Micimackó csoportosok, más tagóvodák nagycsoportosaival örömmel idézték fel a nyugdíjas óvodapedagógus kollégák gyermek csoportban töltött éveit egy-egy rég hagyományos mese eldramatizálásával.
November 13. az újrahasznosítás jegyében telt, nagycsoportosaink az ÖKO PONT-ba látogattak, ahol különféle tárgyat felhasználva barkácsoltak új díszeket.November 15-én került sor az Alapítványi bálra, ahol az óvodapedagógus kollégák egy táncos műsorral készültek.
Az idei évben is a szülők által felajánlott, befojt összegből a gyermekek karácsonyi ajándékait támogatták. (video)
November 19-én, a nevelésnélküli munkanapon a város óvodáinak Tehetségműhelyei beszámoltak az ott folyó munkáról. A Zöldfa tagóvoda Mozgásos és Környezeti tehetség műhelyéről Hős Gizella tartott prezentációt.
Ezen a napon került kihirdetésre a Hercegnők és Sárkányok rajzverseny helyezettjei. Óvodánkból Vágó Vivien nyerte a 6 éves korcsoportosok kategóriáját.
November 22-én a rendőrség szervezésében megrendezésre kerülő Úton útfélen bábversenyen vettek részt a nagycsoportosaink, amely a helyes közlekedés szabályaira hívja fel a figyelmét kicsiknek és nagyoknak. A 3.dik helyezést érték el az óvodásaink.
November 29.-én pénteken Gábor Áron szobránál a városi megemlékezésén vettek részt a Micimackó csoportosok. (video)  
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz