2019-2020. nevelési év - Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2019-2020. nevelési év

Tagóvodák > Zöldfa Utcai Tagóvoda > Aktuális információk

Az Zöldfa utcai óvoda  2019. október havi előzetes programjai:2019. szeptember


2019 szeptember 2-án elkezdődött tagóvodánkban is a 2019/20-as nevelési év. Katica csoport 26 fővel, Micimackó csoport 22 fővel, Pillangó csoport 24 fővel kezdte el a tanévet. Az első néhány nap a beszoktatás és visszaszoktatás jegyében telt.Szeptember 20-án megrendezésre került az Autómentes napunk városi szintű program, Kalocsa Város Önkormányzatának támogatásával. A gyermekek rendőri biztosítás mellett a Kubikus parkig kerékpároztak el a fenntartható fejlődés jegyében. A parkban vidám zenés mozgással kezdődött a rendezvény, majd kiosztásra kerültek a rajzpályázaton nyert gyermekek díjai.Szeptember 24-én délelőtt a Méhecske pályán a többi kalocsai óvodákkal közösen mozgásos vetélkedőn vettek részt a nagycsoportosaink.Szeptember 25-én a nagycsoportosok a Visky Károly Múzeum pedagógusai segítségével megismerkedhettek a szüreti hagyományokkal és a szőlő feldolgozásával, kóstolhattak mustot. Ugyanezen a napon ellátogattunk az őszi piacra, ahol megismerkedhettek többfajta őszi gyümölccsel, zöldséggel, gyakorolhatták a vásárlás szabályait.A Magyar Népmese Napja alkalmából, 09.30.-án a Micimackó csoportos gyermekek, Benedek Elek: Kígyós Jancsi című meséjét dramatizálták. A mese végén közös agapéra hívták az óvodába járó gyermekeket.

2019. október


Október 7-én a Micimackó csoportosok a kalocsai Ökopontba látogattak az „Elektronikai eszközök valódi élete” című kiállításra és előadásra.Október 8 – án a nagycsoportosok a „Te is lehetnél…” Sérültek és épek találkozójára látogattak el, ahol érzékenyítő programokon vehettek részt.Október 9-én, szerdán, óvodánkban megrendezésre került a Nagyszülők délutánja, ahol a gyermekek a nagyszüleikkel az óvodában szervezett programokon közösen vehettek részt a végén pedig a közös tánc után egy kis vendégvárás volt.Október 15-én Az őszi zenei évszaknyitón vettek részt az óvodásaink. A zeneiskola tanárai által szervezett, már hagyománnyá vált színes programon a gyerekek által ismert és szeretett melódiák csendültek fel.Október 17-én a kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár szervezésében Mihályi Réka: Masni és Pocó gyermekkoncertre látogattak el a nagycsoportosok.
2019. november


November 12-én a Micimackó csoportosok, más tagóvodák nagycsoportosaival örömmel idézték fel a nyugdíjas óvodapedagógus kollégák gyermek csoportban töltött éveit egy-egy rég hagyományos mese eldramatizálásával.
November 13. az újrahasznosítás jegyében telt, nagycsoportosaink az ÖKO PONT-ba látogattak, ahol különféle tárgyat felhasználva barkácsoltak új díszeket.November 15-én került sor az Alapítványi bálra, ahol az óvodapedagógus kollégák egy táncos műsorral készültek.
Az idei évben is a szülők által felajánlott, befojt összegből a gyermekek karácsonyi ajándékait támogatták. (video)
November 19-én, a nevelésnélküli munkanapon a város óvodáinak Tehetségműhelyei beszámoltak az ott folyó munkáról. A Zöldfa tagóvoda Mozgásos és Környezeti tehetség műhelyéről Hős Gizella tartott prezentációt.
Ezen a napon került kihirdetésre a Hercegnők és Sárkányok rajzverseny helyezettjei. Óvodánkból Vágó Vivien nyerte a 6 éves korcsoportosok kategóriáját.
November 22-én a rendőrség szervezésében megrendezésre kerülő Úton útfélen bábversenyen vettek részt a nagycsoportosaink, amely a helyes közlekedés szabályaira hívja fel a figyelmét kicsiknek és nagyoknak. A 3.dik helyezést érték el az óvodásaink.
November 29.-én pénteken Gábor Áron szobránál a városi megemlékezésén vettek részt a Micimackó csoportosok. (video)

2019. december


December 03.-án Tengeri Attila látogatott az óvodába, ahol egy ünnepre hangolódó interaktív dobműsort adott elő a gyermekeknek.A nagycsoportosok a kalocsai Tesco fenyőfáját díszítették december 05.-én, amelyet egész hónapban megtekinthetnek az ott vásárló emberek.December 6-án, pénteken az óvodásokat meglátogatta a Mikulás. Eljövetelét fokozott izgalommal várták a gyerekek. Készültek énekkel, tánccal, amit boldogan adtak elő a nagyszakállú kedves Mikulásnak.December 10.-én az óvónők kedveskedtek a gyerekeknek egy mesejátékkal, a Mikulás levessel, ahol az állatok is izgatottan várják a Mikulást, egy finom levessel.December 11.-én a nagycsoportosok ismét a múzeumba látogattak, hogy megismerjék a karácsony környéki népszokásokat.December 13.-án, Luca napján, minden csoport ültetett búzát, ezzel is segítve a bőséges termést a jövő évre. A búzát a csoportok lelkiismeretesen gondozták, így karácsonyra gyönyörűen kihajtott.A december 9.-i héten minden csoport lelkesen gyúrta, nyújtotta, és szaggatta a mézes kalács tésztát, ezzel is hangolódva az ünnepre.December 14.-én, szombaton kihirdetésre kerültek a Hercegnők és Sárkányok rajzverseny nyertesei. A zöldfa tagóvodából Vágó Vivien első helyezést ért el a 6 évesen között.December 16.-án a karácsonyi műsor keretében minden csoport köszöntötte a nyugdíjas kollégákat, vezetőket. A műsor után pedig a karácsonyfa alatt ott várták őket az ajándékok, amelyet örömmel bontogattak a gyermekek.


2020. január


Január elején szintén Vízkereszt alkalmából a nagycsoportosok Múzeumi foglalkozáson vettek részt.

2020. február


Február 13. -án került megrendezésre a farsang, ahol minden kicsi és nagy jelmezbe bújt, hogy így búcsúztassuk a telet.Február 19.-én a Múzeumi foglalkozáson óvodánk nagycsoportosai fánkot sütöttek, és megismerkedtek néhány farsangi népszokással.Február 24.-én került megrendezésre a környezetvédelmi vetélkedő. Idén az Aggteleki Nemzeti Park került terítékre. A különböző óvodákból érkező szülők kimagasló teljesítménnyel, és nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a kvízbe.
Az esemény táncházzal zárult.Február 27.-én óvodánk nagycsoportosai a gyermekkönyvtárba látogattak.Február 28.-án óvodánkban elégettük a Kisze-bábokat, s nagy kolompolás közepette elkergettük a telet.


2020. március


Március 5.-én a Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben megrendezésre került a Mesetúra, ahol óvodánk nagycsoportosai az első helyezést érték el.Március 10.-én az Astríceumban a Beporzók napján, a gyermekek megismerkedhettek méhekkel, akik a természet körforgásában az életünkhöz nélkülözhetetlen beporzást végzik a virágokon. S finom édes mézzel táplálnak bennünket!Március 13.-án, a csoportok belső keretek közt megünnepelték az 1848/49-es forradalom és szabadságharc ünnepét.


  
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz