2019-2020. nevelési év - Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2019-2020. nevelési év

Tagóvodák > Újvárosi Tagóvoda > Aktuális információk

Az Újvárosi óvoda  2019. október havi előzetes programjai:2019. szeptember


Szeptember 8. Kisasszony napja, fecskehajtó nap. E naptól kezdve indulnak útnak a fecskék és a vándormadarak. A kiscsoportosokkal az óvoda udvarán röptettük a papír fecskéket a domboldalon.
Katica (nagy) csoportosok szeptember 20-án kerékpárral a Kubikus parkba mentek. A közös torna után a rajzpályázat díjkiosztójára került sor. A programzárás egy közös kerékpározás volt a környék utcáiban. A rendezvény célja felhívni a figyelmet a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti károkra, a levegőszennyezettségre.Dióverés
Az őszi időszakban folyamatosan figyeltük a dió érését az óvoda udvarán és a környező parkokban. Gyűjtögettük a lepottyanó diószemeket, majd megtörtük és jóízűen elfogyasztottuk, a héjából pedig barkácsoltunk. A diószüret végén körbetáncoltuk kedvenc diófánkat.

2019. október


Őszi játszóház
Az idei évben is megtartottuk a már hagyománnyá vált őszi játszóházunkat az óvodában. Természetes anyagokból barkácsolhattak a gyermekek, szülők és óvó nénik közösen játékokat, díszeket, képeket. Jó hangulatban, sok élményt szerezve, tartalmasan telt el a délután mind a négy csoportban.
Teréz nap, október 15, szőlőszüret.
Múzeumi foglalkozás keretében ismerkedtünk a szőlőszüret néphagyományával. Szőlőt kóstoltunk és szedtünk. Vizuális kezdeményezés alkalmával többféle technikával szőlőfürtöt készítettünk.

2019. november


Katalin ág
Katalin napja alkalmából gyümölcságat tettünk vízbe a gyermekeinkkel. Időjóslást is végeztünk. „ Ha Katalin kopog, karácsony locsog. Ha Katalin locsog, karácsony kopog.” Ezen a napon száraz idő volt, így várhatóan nem lesz fehér karácsonyunk.Katica csoport
Minden évben megemlékezünk Márton napjáról, mivel néphagyomány őrző óvoda vagyunk. A közeli tóparton megfigyeltük a baromfikat, köztük a libákat is. Megbeszéltük a háziszárnyasok tulajdonságait, hasznukat. Miért gondozza az ember. Majd különféle vizuális technikákkal megjelenítettük.November 15-én részt vettünk a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat sportnapján. A közös tornát és a játékos feladatokat nagy élvezettel végezték a gyerekek.  
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz