2018-2019. nevelési év - Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2018-2019. nevelési év

Tagóvodák > Bem Apó Utcai Tagóvoda > Aktuális információk
 


2019. februárKAVALKÁD és CSALÁDI NAP
kóstolt mézet, mászott barlang mélyére állarc mögé bebújva várunk a TÉL végére.Farsangi vigadalom, Frederico a színpadon.A nagyok könyvtárba és múzeumban is jártak.Egyik lábuk itt a másik ott, a nagycsoport a suliba is bekukkantott.Menő Manók csapata a környezeti vetélkedőn.

2019. januárHárom Király járás a Múzeumban.Télkirálynő interaktív matematikát tartott a gyerekeknek.A kicsik kint az udvaron húzták a királynőt a szánkón.A nagyok a Könyvtár rejtelmeivel ismerkedtek.A hosszú téli estéken jól jön egy kis barkácsolás.Vége lesz a télnek, kibújik a medve?

2018. december


A Városi Gyermek Könyvtár bábjátékát nézték a nagyok.A kicsik a Wizz Air járatával indultak megkeresni a Télapót.


Nálunk is itt járt a Jó Öreg.A kicsik csoki szökő kúttal is ünnepelték a Mikulást.
A nagyok évszaknyitogató és Csurgó koncerten is jártak.A múzeumban Karácsonyi program várta a gyerekeket.Luca napi népszokások a seprűt táncra használtuk.Nem maradt el a karácsonyi barkácsolás a szülőkkel.A szomszédos Szociális Otthon lakóinak is a műsorral kedveskedtek az óvodások.A csoportokban lázasan folyt a készülődés, mézeskalács, asztali dísz készült.Végre a karácsonyfa alá is oda került a megérdemelt sok-sok játék.Kaptunk egy kis havat is, kipróbálhattuk az új hólapátokat.

2018. november


Hurka, kolbász, szalonna, Bem ovinak jó volna…Végre kiélveztük a nagy sportcsarnok pályáját.Adventi hírnök friss fenyőág…Hóból van a palotája kilenc tornya égig ér……..egyszer majd csak ideér.Koncerteznek kicsik, nagyok…A Péter és a farkas.

2018. október


Nálatok laknak e állatok? Mit esznek és bégetnek, másik nyelven beszélnek ?Hangya csoport szomszédolt, Menő Manó kedves volt. Bábozás és kacagás, szegény farkas pórul járt.Szomszédunkban idős nénik, verset mondtunk mi most nékik.Bozsik kupán labda gurult, még az ég is beborult.Száraz tónak nedves partján….Menő Manók halat várták.Menő Manók tovább mentek Érsekkertbe is körbe néztek.Míg a nagyok kóboroltak kis Hangyácskák szorgoskodtak.Őszi munka de nehéz, morzsolás és sepregetés.Gyurma, papír, ragasztó, kész is van a sündisznó.
2018. szeptember


A város összes nagycsoportosa versengett az első helyezésért a Paprikás 7 próbán, a Bem ovi udvarán.
A többi Bemes ovis se maradjon ki a jóból, a paprikás (palacsintás) kupán mindenki tornázott, futhatott, táncolhatott, a sok palacsintával pedig jól lakott.
Száguldás a két keréken, remélem hogy fog a fékem! Autómentes napon jártak a nagyok.Beköszöntött a szeptember szüretel a sok ember, Múzeumi program alatt, az ovisok mustot kóstolgatnak.Nagy Laci nyomában megkezdődött az alapozás a Bem óvodában szivacs kézilabdaedzés.Kalocsa kincsei után nyomoznak a nagyok, tájház és porcelánfestés a program.Benedek Elek mesenap A kiskakas gyémánt fél krajcárja interaktív meséléstől mindenki dőlt a nevetéstől.


  
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz