2018-2019. nevelési év - Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2018-2019. nevelési év

Tagóvodák > Zöldfa Utcai Tagóvoda > Aktuális információk
 


2019. június


Június 5-én Nagycsoportosokat az Érsekkertbe várták játékos vetélkedőre az Összetartozás napjának megemlékezésére.
A szép környezet és az érdekes feladatok minden gyermeknek nagy élményt jelentettek.Június 5-én a város vezetői az Gimnázium dísztermébe hívták meg a pedagógusokat. A színvonalas műsor után következet a jutalmak átadása. Végezetül vendégül látták süteménnyel, ásványvízzel a resztvevőket.


Június 6-án Katica csoportosok Budapestre kirándultak a Minipoliszba. Ezt a kirándulást kapták jutalmul az országos bábverseny első helyezéséért. Minipolisz egy gyermekméretű város, melyben, boltok, szálloda, étterem, pizzéria, rendőrség, OTP, vasút, orvosi-, fogorvosi rendelő, stb vannak. A gyermekek dolgozhatnak, kipróbálhattak minden munkát a különböző gyermekméretű helyszíneken. Óvodásaink nagyon élvezték.A városi Ünnepi könyvhét megnyitóján a Sétáló utcában óvodásaink verseket szavaltak. Megnéztek egy interaktív mesét, melyet Vácz Péterné óvodapedagógus vezetett.
Délután módszertani bemutató volt pedagógusoknak Szerepjáték, mese-játék címmel. a dramatikus interaktív mese-játék hatásáról.Június 13-án szülői értekezletet tartottunk a leendő kiscsoportosok szüleinek. Napirendi pontok voltak: - Az óvoda bemutatása, a helyi óvodai sajátosságok ismertetése
- Beszoktatás módja, szokása, folyamata
- Házirend ismertetése
- Jelek választása
Június 17-én Intézményünk dolgozói csapatépítő kiránduláson vettek részt Esztergomban. Megnéztük a várat, a Bazilikát, sétáltunk a Vízivárosban, átmentünk a szlovákiai Párkányba is. Jó hangulatban kicsit feltöltődve érkeztünk haza.Június 25-én volt Tanévzáró nevelési értekezletünk. Az intézményvezető beszámolt a 2018/19-es nevelési évről, amit a nevelőtestület egyhangúan elfogadott. Ez követően a jubileumi jutalmak átadása majd a kimagaslóan dolgozók kis ajándékozása történt.

Óvodánk 2019. 07. 22-től 2016. 08. 25-ig zárva tart.
A gyermekek fogadása 2016. 08. 26-tól történik az óvodánkban.
Az óvodavezető iroda a nyár folyamán minden szerdán 8-12-ig ügyeletet tart, bármilyen probléma esetén itt lehet segítséget kérni a szülőknek.
Minden kedves családunknak jó pihenést kívánunk a nyárra!


2019. május


Május első napján a hagyományoknak megfelelően „májusfát” díszítettünk fel az óvoda udvarunkon, amit mindannyian körbe táncoltunk.Május 2-án tartott szülői értekezleten beszámoltunk a gyermekek évvégére elért fejlettségi szintjéről. Tájékoztatást kaptak a szülők az elkövetkező programokról, az óvoda nyári életéről.


Május 08-án múzeumi foglalkozásra mentek nagycsoportosaink. A múzeumpedagógusok Szent György napjához kapcsolódó eseményeket dolgozták fel a foglalkozáson.
Május 13-án Madarak és fák napját a Meszesi Duna parton ünnepeltük meg. A vizes helyszín körbejárása után háziállatokat néztünk meg a Gátőrházban. Csoportonként került sor a „Csivitelő családok vetélkedőre”, ahol játékos, mozgásos feladatokat kellett a családoknak megoldaniuk. Élvezetes volt a hideg csomagos ebéd és a terepgyakorlat. Ebéd után lehetőség volt lovas kocsikázni az egyik nagypapa felajánlásából.Május 15-én a KSE pályára igyekeztünk nagycsoportosainkkal. A Méhecskék Foci Egyesület változatos feladatokkal készült a város óvodásainak „megmozgatására”. A gyermekek élvezték minden játékot, főleg a „Kincskeresőt” és a „Kalózok kincsét”.Május 16-án délelőtt Gyermeknap volt óvodánkban. Népi játékokkal, mozgásos játékokkal, ugrálóvárral, arcfestéssel, fagyizási lehetőséggel és korlátlan palacsinta evéssel vártuk a gyermekeket, amiket szülői felajánlásként kaphattak meg.Május 20-21-23-án Ezeken a napokon látogatott el egy-egy csoportunk a Meseautó játszóházba. önfeledten örültek az akadálypályának, csúzdázási lehetőségeknek és az ugrálóvárnak.Május 22-én a Környezetvédelmi világnap alkalmából rendeztük meg óvodánkban a ”Szép versekkel környezetünkért” című városi szintű versmondó versenyt. A város 7 óvodájából, vidékről 26 gyermek jelentkezet a megmérettetésre. Minden kisgyermek kapott jutalmul egy könyvet vagy kifestőt.Május 22-én délután Pillangó csoport évzáró műsorát mutatta be a szülőknek, nagyszülőknek. Ünneplő ruhába öltözve játszották el A rest macska című mesét, verseket szavaltak és énekeltek cicákról, egerekről, amit a vendégek vastapssal jutalmaztak.Május 27-én meghívást kaptunk a Zeneiskolába, ahol az utolsó évszaknyitó előadáson voltunk Katica csoportunkkal. A zenetanárok rövid, vidám, nyári darabokkal készültek a mi tiszteletünkre adott koncerten.Május 30-án délután rendeztük meg évzáró műsorunkat a Micimackó és Katica csoportban. A Micimackósok Az egér mama altat című mesét játszották el, Katicák pedig A büszke tölgyfa című mesét dramatizálták el, majd egy lakodalmas játékot mutattak be. Végezetül a nagycsoportosok ballagó versekkel búcsúztak az óvodától, óvónéniktől, dadusoktól. A szülők hol izgultak, hol könnyes szemmel nézték gyermekeiket e délután.

2019. áprilisÁprilis 02-án délelőtt tagóvodáink tehetség műhelyei, tehetségcsírás gyermekek mutatkoztak be egy-egy rövid tánccal, dalokkal, játékokkal. Ami óvodánkból a Katica csoport előadta az országos első helyezést nyert Sün Balázs útra kel c. bábjátékot. Előadást tartott Komáromi Lajosné kiváló pedagógus, zenepedagógus, és Somogyi Katalin a Kalocsai Pedagógiai Szakszolgálat pszichológusa a tehetség ígéretes gyermekek megsegítéséről.Április 03-án A Belvárosi Általános Iskola Iskolanyitogató programján vettek részt nagycsoportosaink. Játékos, mozgásos feladatok, interaktív angolnyelv, matematikai, és ének foglalkozáson keresztül láthattak betekintést óvodásaink az iskolában folyó tanulásról.Április 8-12-ig tartottuk meg Egészséghét projektünket óvodánkban. Zöldség, gyümölcs salátákat, szobrokat készítettünk. elsétáltunk a Mentőállomásra, Rendelőintézetbe, Sportcsarnokba, ahol mozgásos játékokat játszottunk. Védőnőnk a helyes táplálkozásról és a fogmosás fontosságáról tartott interaktív előadást a gyerekeknek. Az udvaron mindennap zenés tornát és futóversenyt rendeztünk. Lehetőséget biztosítottunk a szülőknek a véradásra.Katica csoportosaink az Astricium múzeumba látogattak el, ahol „Kincskereső” játékban vettek részt. Ezen a napon bábelőadást tekintettek meg gyermekeink a húsvét ünnepéről.Április 17-én az Érsekkertben felállítottak egy fát, melyre a kalocsai óvodások, iskolások sok-sok tojást aggattak fel.Április 17-én az egész óvoda kisétált az Érsekkertbe, ahová az előző napokban gyűjtött és kifestett tojásokat raktuk fel a város „Tojásfájára”. A szervezők tojás kereső játékkal vártak minket, meg természetesen sok-sok csokitojással.Április 26-án Dalversenyen vett részt két gyermekünk a Katica csoportból. Eredményesen szerepeltek elhozták nekünk az első (K. T.) és a harmadik (Sz. H.) helyezést. Gratulálunk nekik.Április 27-én szombat délután Jótékonysági műsorra hívta meg Alapítványunk a szülőket a Városi színházba. A Kalocsai fúvószenekar koncertje után sorra bemutatta minden óvoda az erre az alkalomra tanult táncait, verseit, meséit.


Április 30-án Katica csoportunk nyílt napra hívta meg a szülőket, akik betekintést láthattak az óvodai élet délelőttjébe. Közösen társasjátékoztak, építettek. A mentálhigiénés játékokba is bevontuk a vendégeinket. Felköszöntöttük az édesanyákat, nagymamákat énekkel, versekkel, saját készítésű ajándékot adtak át nekik. Végezetül aprósüteménnyel kínáltuk meg vendégeinket.
2019. március


Elsején óvodánkból mindenki felkerekedett és kiszebábot vezetve körbejártuk az óvodánkat. Közben kolompoltunk, hangszerekkel, kereplőkkel ide illő rigmusokat skandálva elzavartuk a hidege telet. Visszaérve az udvaron elégettük a hideget jelképező kiszebábot.
Március 05-én A Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda és Iskola óvodapedagógusai játékos, mozgásos vetélkedőt tartottak a nagycsoportosoknak, Mese túra címen. A gyermekeknek ezen a délutánon, lehetősége nyílt változatos feladatok megoldásán keresztül feldolgozni, az előre kiadott mesék eseményeit, történéseit. Óvodánk nagycsoportosai igazán lelkesen készültek a játékos délutánra, 8 csoport közül első helyezést értek el.Március 06-án Katica csoportunk az ÖKO-pontba látogatott el. A Vadvilág napja alkalmából interaktív vetítést és előadást nézhettek, hallhattak meg a Kiskunsági Nemzeti park vadőrétől.Március 07-én délután a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Tagiskolájába mentek nagycsoportosaink. Rövid bemelegítő torna után forgószínpad szerűen több feladatot kellett megoldani a leendő iskolásoknak. Képválogatás, digitális táblára rajzolás, logikai, ill. mozgásos játékok sora várta a gyerekeket.Március 13-án minden óvodás ünneplőbe öltözve, kokárdával a szíve felett menetelt, énekelt, verset szavalt. Így emlékezve meg Nemzeti ünnepünkről.Március 14-én egyik kollégánk sikeres pedagógus II. minősítő vizsgát tett. Gratulálunk neki!Március 22-én Soltvadkertre ment mesemondó versenyre egy gyermekünk, ahol szereplését III. helyezésként jutalmazták.
Március 26-én volt a Területi mesemondón való részvétel a Csokonai Óvodában. Tagóvodánkból két gyermek készült egy-egy népmesével erre a napra. Színezővel és emléklappal térhetet vissza, ügyes felkészüléséért. Gratulálunk nekik!Március 25-én zenei évszaknyitó mini hangversenyen ismét többféle hangszert ismerhettek meg a gyermekek a nekik szóló rövid tavaszról dallamokon keresztül.Március 28-án iskolanyitogató programra mentünk a Belvárosi Általános Iskolába. Öt állomáson vettek részt nagycsoportosaink. a tornateremben játékos mozgásban volt részük, matematika, környezet, angol és ének órákba kaptak betekintést. 

2019. február


Óvodánkban befejeződtek a belső ellenőrzések, melynek kiemelt feladatai az egészséges életmód kialakítása, fejlesztése és a külső világ tevékeny megismerése témái voltak.
A gyermekkönyvtárban 3. alkalommal ismét találkozhattunk a „könyvrágó” kisegérrel, aki sok-sok könyvet megrágott már. Majd vetítés következett amit érdeklődve figyeltek a gyermekek. Oroszlános ceruzatartót készítettek gyermekeink, amit boldogan vittek haza.
Február 20-án délután a Kalocsai Eperföldi Sportiskola és Általános Iskola iskolanyitogató programján vettek részt nagycsoportosaink. Körbejárták az iskolát belülről, meséltek a leendő tanítónénik, majd kézműves foglalkozáson vettek részt a leendő elsősök.
Február 21-én Nevelés nélküli munkanap keretében Az ELTE –TOK tanára Kerekes Valéria tartott továbbképzést nevelőtestületünknek. Megismertette velünk Mese-Másként című programját. Érdekes, tartalmas nap volt, sok játékkal fűszerezve.
Farsang 22-én rendeztük óvodánkban a farsangi ünnepséget. A gyermekek szép, változatos jelmezekben érkeztek már reggel. Minden csoport bemutatta erre az alkalomra tanult táncait, verseit. A szülők által felajánlott finom süteményekből, ettek, ittak a megfáradt táncosok.
25-én rendeztük meg „Szeresd, védd, óvd!” nevű, felnőtteknek szóló környezetvédelmi vetélkedőnket a farsang témakörében. A város összes óvodájából jöttek a három fős csapatok, akik hét helyszínen mutathatták be tudásukat, ügyességüket, kreativitásukat. Nagy érdeklődés, vidám, önfeledt játék jellemezte az estét.
Eredmények: 
1. helyezett: Kunszt óvoda
2. Zöldfa óvoda
3. Viola óvoda
4. Bem apó óvoda
5. Csokonai óvoda
6. Újvárosi óvoda
7. Katolikus óvoda
Február 27-én Múzeumi foglalkozás keretében a farsangi népszokásokról hallhattak mesét, dramatikus játékot. Volt még busó álarc készítés és természetesen nem maradhatott el a farsangi étel a csöröge fánk sütés és kóstolás.
2019. január


Január 9-én járt nálunk a fényképész és lefényképezte gyerekeinket, akik élvezték ezt a folyamatot.
Nagycsoportosaink aznap múzeum pedagógiai foglalkozásra is mentek, a téma: Vízkereszt- Háromkirály járása volt. A drámapedagógiai játékok után megismerkedhedtek térségünk hagyományával a karácsonyi ünnepsor lezárását jelentő Háromkirály járással.Január 10-én Madárkalácsot készített a Katica csoport, majd az udvarunkba és a Csajda kert fáira akasztották ki a madarak örömére. Az udvarunkban lévő madáretetőkbe folyamatosan töltjük a magvakat, levegőzéskor figyeljük, hogy fedezik fel illetve hogy eszik meg a madarak a nekik kirakott eleséget.Leesett a várva várt hó a gyermekek nagy örömére. Élvezték a szánkózást, csúszkálást az óvoda udvarán. Hóembert építettünk, havat lapátoltunk, hóvárat építettek, hóangyalt készítettek.Január 30-án minden iskola bemutatkozott a nagycsoportos szülőknek. Leendő elsős tanítok ismertették iskolájuk sajátos arculatát, tagozatait. Tájékoztatták a szülőket a nyílt napokról, a beiratkozásról. Ezután következett a csoportos szülői értekezlet, melynek témái: a beszoktatás, a közösségi, egészségfejlesztés az óvodánkban és az iskolaérettség kritériumai voltak.
Január 31-én a Gyermekkönyvtárban jó hangulatú interaktív foglalkozáson vettek részt Katica csoportosaink.


2018. december


December 3-án a Zeneiskolába indultunk, ott a téli évszakra jellemző rövid zenedarabokat mutattak be a zenetanárok. Hallhatuk a zongora, a cselló, a tenorkürt, a szaxofon, a hegedű hangját.December 5-én a Kacsóka bábszínház meghívta a nagycsoportosokat Bundavásár című műsorukra. A mese nagyon tetszett a gyermekeknek, sokáig tapsoltak.December 6-án minden csoportba ellátogatott a Mikulás. Míg megpihent a csoportokban, a gyermekek előadták az erre tanult verseiket, dalaikat. Minden óvodást megjutalmazott a Mikulás, mert ide csak jó gyerekek járnak!December 10-én az Origó családsegítő szolgálat hívta meg egy játékos délelőttre a város nagycsoportosait. Volt néptáncolás, benne a lucázási népszokások, búzavetés, végezetül a Csurgó együttes nagysikerű koncertet adott.December 12-én Múzeumba ment Katica csoportunk. A foglalkozáson volt betlehemezés, Luca búza vetés, megismerték a régi kökényből készült karácsonyfát és azt hogyan díszítették fel elődeink. végül egy régi édességet „mákpipát” készítettek és kóstoltak meg óvodásaink.December 13-án Adventi játszóházba hívták a Katica csoportot. Lehetett gipszképet festeni, rénszarvast ragasztani és filcanyagból karácsonyfát készíteni. Vendéglátóink ötletes asztali dísszel leptek meg minket.December 14-én a város felkérte intézményünket, hogy adjunk műsort a város karácsonyfája alatt advent idején. Nagycsoportosaink „Gyertyatánc” című műsorát vastapssal jutalmazta meg a közönség.December 15-én az éves Tűz- és balesetvédelmi oktatáson vett részt intézményünk minden dolgozója. Katica csoportosok itt is előadták Gyertyatánc című műsorukat.


18-án tartottuk óvodánkban a Fenyőünnepet. A szépen feldíszített fenyő alatt sok-sok ajándék várta a gyermekeket. Az ünnepi műsor után öröm volt látni a sok csillogó gyermekszemet. Délután a szülőknek is előadták a tanult verseiket, énekeiket, táncaikat óvodásaink.December 20-án Katica csoportunk műsort adott a Művese állomás dolgozói felkérésére az ott lévő betegeknek. Gyertyatánc műsorunk nagyon tetszett. Legvégül együtt énekeltük a Kiskarácsony, nagykarácsony című dalocskát az idős betegekkel.

2018. november


November 13-án A rendőrség által szervezett „Úton útfélen” című bábversenyen vettünk részt, ahol Katica bábcsoportunk II. helyezést ért el. Mesemondónk, Kapinya Tamás, az óvodás kategóriában szóbeli különdíjban részesült. Bejutottunk az országos döntőbe!
November 14-én múzeumi foglalkozáson az András napi disznótor részesei lehettünk. Először a kolbász készítésben voltunk résztvevői az interaktív foglalkozás sorozatban, majd népi játékok, bábozás, disznótoros kóstoló és kézműves tevékenységeken vettünk részt.November 14-én délután intézményünk ezen a napon versekkel, dalokkal köszöntötte régi dolgozóit, munkatársait. A műsor végén uzsonnával egybekötött kötetlen beszélgetésre került sor.November 15-én „Úton, útfélen” című bábverseny országos döntője Budapesten az Országos Rendőrségi Főkapitányságon volt. 8 gyermekünkkel Csukás István: Sün Balázs verses meséjét dolgoztuk át a megadott témára. Előadásunk bizonyította a hatalmas vastaps és a gyerekek szavazatai egyeztek az 5 tagú zsűri véleményével, így országos I. helyezést értünk el bábcsoportunkkal. Az óvodás előadói kategóriában Kapinya Tamásunk szintén különdíjban részesült. Felszabadultan, de annál fáradtabban értünk haza.November 16-án a 2018-as év „Vigyázz, kész, sport!” rendezvényen vettünk részt, amely a Gyiök szervezésében zajlott a sportcsarnokban. Különböző helyszíneken próbálhatták ki ügyességüket, rátermettségüket a gyermekek.November 16-án Kalocsa Város Óvodájaiért Alapítvány jótékonysági báljához óvodánk is csatlakozott. Tombolatárgyak gyűjtésével és készítésével segítettük a rendezvényt. Jól éreztük magunkat a vacsorán is. Szép összeg gyűlt össze, amiből óvodáinkba járó gyermekek karácsony ajándékait vesszük meg.November 23-án Prokofjev: Péter és a farkas című zenés darabját adta a Kalocsai Fúvószenekar a Városi Színházban. Minden óvoda teljes létszámmal vett részt az előadáson. A színvonalas műsort nagy tapssal jutalmazták gyermekeink.November 27-én Tagintézményünknél tanfelügyeleti ellenőrzés volt. A három tagú bizottság elégedett volt a szülőkkel, a pedagógusokkal folytatott beszélgetésekkel és az adminisztrálási munkáinkkal.November 29-én középső csoportosaink a világnap alkalmából közös játékban vettek részt. 3 helyen lehetett tevékenykedni. Lehetett télapót, angyalkát, hóembert barkácsolni, népi hangszerekkel ismerkedni és játékos mozgásban részt venni.November 30-án a Városi moziba mentünk, ott megnéztük A tücsök és barátai című animációs rajzfilmet. Sok gyermekünk először ült moziban, sokat tapsoltak.

2018. október


Október 2-án Tagóvoda vezetőnk tanfelügyeleti ellenőrzése történt meg.


Október 2-án a Méhecskék egyesület autóbusszal vitt a KSE műfüves pályájára, ahol érdekes mozgásos játékokat játszhattak óvodásaink 6 helyszínen, 6 játékot. Jól elfáradva tértünk vissza óvodánkba.Október 5-én Anyatejjel szoptató anyukákat köszöntötték a védőnők e napon. Erre az alkalomra 4 gyermekünk versekkel, énekekkel adott ünnepi műsort az ott lévő anyukáknak.Október 8-án adták át hivatalosan multifunkciónális műfüves pályánkat. Az ünnepélyes átadásra csoportunk irodalmi összeállítással, tánccal és egy mozgásos bemutatóval készült.Október 10-én délutánra vártuk óvodánkba a nyagyszülőket. Bemutattuk nekik is a Tulipánná változott királyfi című mesedramatizálásunkat, majd Tengeri Attila zenész szórakoztatta a vendégeket, gyermekeket. Lehetett még csutkababát készíteni, kalocsai mintákat színezni. Volt ügyességi fajátékok és a műfüves pályán mozoghattak a gyermekek. Végül megvendégeltük zsíroskenyérrel és teával, süteménnyel a megjelent nagyszülőket.Október 15.-én fényképész jött óvodánkba, a gyermekek hercegnőnek és huszárnak öltözhettek be.


Október 16-án Katica csoportunk bemutató foglalkozást tartott játékos mozgásból a műfüves pályán intézményünk érdeklődő óvodapedagógusainak. Bagóné Bagi Beáta óvónő bemutatta, hogyan lehet az újszerű testnevelés foglalkozást tartani, minél kevesebb holtidővel, több aktív mozgással.Nagycsoportosaink folytatták a tavaly elkezdett úszásoktatást. A gyermekek várják ezt az újfajta mozgás lehetőséget. Egyre bátrabbak, ügyesebbek az oktató szerint.
2018. szeptember


2018 szeptember 3-án elkezdődött tagóvodánkban is a 2018/19-es nevelési év. A nyáron a járdánkat letérkövezték, vízelvezető árkot építettek ki az udvaron. Katica csoport 24 fővel, Micimackó csoport 24 fővel, Pillangó csoport 18 fővel kezdte el a tanévet. Az első néhány nap a beszoktatás és viszaszoktatás jegyében telt.Katica csoportunk részt vett a Bem apó utcai óvoda által szervezett Paprikás 7 próba vetélkedőn, ahol a paprika termelés folyamatát a vetéstől a feldolgozásig megismerhették játékos mozgásos feladatok végzésével.
Szeptember 8-án Nagycsoportosaink részt vettek egy hangulatos, változatos programon a Zeneiskola udvarán. Beszélhettek vak emberrel, láthatták, hogyan közlekedik, hogy tölt vizet egy pohárba egy látássérült. Kerekes székkel akadálypályán kellett végig haladni. Különböző Arysse játékokat ismerhettek meg, próbálhattak ki.
Szeptember 17-én tartottuk meg tanév kezdő szülői értekezletünket. Az összevont értekezleten a tagóvoda és az intézmény vezető röviden bemutatta óvodánkat, a dolgozókat, beszélt a házirendünkről. Később a csoportokban folytatódott a beszélgetés.
Napirendi pontok voltak: beszoktatás a kiscsoportban, a két nagyobb csoportban a visszaszoktatás, a gyermekek fejlettségi megfigyelése. A Difer mérés eredményeiről adott tájékoztatást a nagycsoportban óvodánk gyógypedagógusa. Az értekezlet a szülők egyéni beszélgetéseivel zárult.Szeptember 19-én a nagycsoportosok a múzeumpedagógusok segítségével megismerkedhedtek a szüreti hagyományokkal és a szőlő feldolgozásával.
Szeptember 20-án volt Autómentes napunk városi szintű programunk, Kalocsa Város Önkormányzatának támogatásával. A gyermekek körbe kerékpározták a várost a kerékpárúton. Erre az alkalomra kiírt rajzpályázatunkra sok szép rajzot készítettek a város óvodásai. Minden rajzolót jutalomkönyvvel kapott.Szeptember 27-én volt óvodánkban az intézményi tanévnyitó nevelési értekezlet. Az intézmény vezető felolvasta az idei nevelési év vezetői tervét, melyet a nevelőtestület egyhangúan elfogadott.
Majd az aktuális ügyekről, intézkedésekről számolt be.Benedek Elek meseíró születésnapján emlékezünk meg a óvodánkban a Népmese napjáról. Idén a Katica csoport A tulipánná változott királyfi című népmesét dramatizálta el a kisebb csoportba járó gyermekeknek. Az előadás nagyon tetszett óvodásainknak.Szeptember 28-án tartottuk meg óvodánkban a Népmese napját. Nagycsoportosaink A tulipánná változott királyfi című népmesét dramatizálták el a kisebb csoportosoknak, akik nagy tapssal jutalmazták meg a szereplőket.  
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz