2018-2019. nevelési év - Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2018-2019. nevelési év

Tagóvodák > Viola Utcai Tagóvoda > Aktuális információk


A Viola Utcai Tagóvoda  2019. januári  előzetes programja:2018. december


December 3-án zenés évszaknyitón voltunk a nagycsoportos gyermekekkel a kamarateremben.December 5-én Újonnan részt vettünk a Kalocsai Roma Önkormányzat által szervezett Mikulás ünnepségen, a Tiszti-klubban. Az eseményre hangolódva az 5-7 évesekkel, mesével, verssel, és énekkel készültünk. Szülőket, családtagokat értesítettük, hívtuk az ünnepségre. A kicsik, szüleikkel közösen vettek részt. Gyermekek is szívesen készültek, izgalommal várták a „nagy napot”. A színpadot berendeztük, és a sikeres szereplésükért a Mikulástól kapott csomagokkal elégedetten távoztak.December 7-én délelőtt ünneplőben, csinosan és tele izgalommal várták a gyermekek a Mikulást az óvodánkba. Szokásokhoz híven a Mikulást versekkel, énekekkel lepték meg a gyermekek.


December 10-én Lucázás a nagycsoportosokkal az ORIGO szervezésében az Ifjúsági házban.


December 12-én Ellátogattunk a Viski Károly múzeumba. Itt a karácsonyi hagyományokkal, népszokásokkal ismerkedhettek meg a gyerekek: hogy milyen volt régen a karácsonya, mit jelent a Luca napi-búza vetés; betlehemezés; gyertyakészítés rejtelmeibe is betekinthettek. Végül egy, erre az időszakra jellemző édesség készítésében vettek részt a gyermekek. Türelmesen, kitartóan, kíváncsisággal teli volt az itt töltött időnk. Saját készítésű dolgaikat büszkén mutatták meg szüleiknek.


December 14-én a karácsonyi forgatagon a sétáló utcában Luca napi népszokásokat mutatták be a gyermekek.

December 19-én Délelőtt tartottuk a karácsonyi ünnepséget. Vendégeinknek egy röviden összeállított ünnepi műsorral kedveskedtek a gyermekek, majd utána a gyermekek a személyre szóló ajándékaikat is és az alapítvány által kapott pénzből vásárolt játékokat is megkapták.


December 23-án Kalocsai Önkormányzat karácsonya 5 kisgyerek részesült ajándékban

2018. november


November 10. – Márton- nap: Immáron harmadik évben sikerült rendeztük megszerveznünk a Márton-napot az óvodában. Célunk ezen programmal, elsődlegesen, hogy pedagógus – szülő között egy olyan hidat építsünk, ahol a kölcsönös elfogadás, bizalom és együttműködés kialakulhasson, a gyermekek sikeres nevelését, oktatását és fejlesztését illetően. Ennek érdekében feladatunknak tartottuk, hogy olyan atmoszférát teremtsünk, amelyben szívesen vesznek részt a szülők, gyerekek egyaránt.
November 17. – „Vigyázz, kész, sport!” című városi sportrendezvényen vettünk részt. Célja ennek az alkalomnak a mozgás megszerettetése, hogy mozogni jó, mozogni öröm. Feladatunk volt, hogy a szülőket tájékoztassuk a programról, annak pontos időpontjáról és helyszínéről. Valamint a gyermekekkel a beszélgetős körünkben témánk volt a mozgás és sportolás, annak hasznossága.
November 23. – Színház: Péter és a farkas c. zenés mese nézték meg a gyermekek a városi színházban.

2018. október10.08-án Zenés évszaknyitón voltunk. A különböző hangszerek megnevezése és bemutatása, és a gyermekek által ismert dalok mind-mind hozzájárultak az ismereteik bővítéséhez, élményszerzéshez, hatással van az érzelmi, szociális, értelmi, motorikus és nyelvi területekre is.10.19-én megrendeztük a „Fitten az őszben” elnevezésű mozgásos délelőtti programunkat. A szép időben volt futás, zenés gimnasztika, és vetélkedő. A mozgás öröme, a friss levegő, a vetélkedőn való helytállás, együttműködés hozzájárul az egészséges életmód formálásához, alakításához, a mozgás szeretetéhez, a közösségi érzés alakításához, a kooperáció erősödéséhez.

2018. szeptemberSzeptember 12-én Paprikás hétpróbán vettünk részt a nagyokkal. Köszönjük a Bem ovinak a színvonalas rendezvényt! Gyakorlati tapasztalatokat szerezhettek a gyermekek, és sok-sok ügyességi mozgások révén fejlődhetett mozgásuk is.Szeptember 14-én Paprikafutáson voltunk. Itt Rostás Szantiágó második helyezett lett.Szeptember 14-én a „Te is lehetnél”… fesztiválon is részt vettünk. Gyerekek számára érdekes foglalkozásokon vehettek részt. Tartalmas délelőtt volt mindenki számára.


Szeptember 20-án „Autómentes napon” vettünk részt, a 9 nagycsoportosok közül azokkal, akik biztonságosan tudnak kerékpározni. Tartalmas délelőtt volt. Köszönjük szépen a színvonalas rendezést!Szeptember 20-án szülői értekezletet tartottunk. A beszoktatásról, a visszaszoktatásról, a házirendben foglaltakról, az óvodai élet fontos tudnivalóiról, fejlődési szakaszokról egyes életkorokban, programjainkról, működésünkről. Szülői szervezet tagokat és az elnököt megválasztották a szülők.Szeptember 21-én Takarítás Világnapján rendet raktunk az óvoda környékén. Megbeszéltük, hogy vigyáznunk kell környezetünkre, hogy egészségünkre is ezáltal vigyázunk. Szelektív hulladékgyűjtést idén is folytatjuk. Célunk, hogy a nevelés során megalapozzuk a környezettudatos /környezet- és egészségfejlesztés szempontjából/ életszemlélethez szükséges kompetenciák fejlődését. Ez egyik kiemelt feladatunk.Szeptember 28-án Benedek Elek Mesenapon a gyerekeknek a Rátóti csikótojás című mesét játszottuk el. Kovács Ági óvó néni közreműködésével jól sikerült a darabunk. Utána zenéltek, táncoltak, ettek ittak a gyerekek.  
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz