2017-2018. nevelési év - Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2017-2018. nevelési év

Tagóvodák > Viola Utcai Tagóvoda > Aktuális információk


A Viola Utcai Tagóvoda  decemberi  előzetes programja:


December 05. – Roma Önkormányzat Mikulása
December 18. – Karácsony az óvodánkban
December 21. – Színház: Diótörő2017. november


November 10. – Márton nap
Óvodánkban második alkalommal került megrendezésre a Márton nap. Célunk, hogy a szülőkkel szorosabb kapcsolatot fűzhessünk, hogy a bizalom és az elfogadás természetes érzéssé alakuljon. Ennek megfelelően alakítottuk a programunkat. A sajátkészítésű lampionokkal felvonulás, a közös éneklés, majd a finom libazsíros kenyér hagymával mind-mind közösségformáló erővel bírtak. A jókedv garantált volt.
November 17. – „Vigyázz, kész, sport!”
A kalocsai Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat idén is megszervezte az óvodások sportnapját a nagy sportcsarnokban. Óvodásainkat autóbusszal vitték a helyszínre, ahol izgatottan várták, hogy mi is fog ott történni. Erika óvónő vezetésével zenés bemelegítő gimnasztika után összesen 6 állomáson vettek részt a gyerekek különböző izgalmas mozgásos feladatokban. Mindannyian helytálltak és remekül érezték magukat. A legvégén járó ajándéknak különösen örültek.


2017. októberOktóber 2. – Állatok Világnapja
Egy óvodásunk keresztszüleinek a tanyájára látogattunk el, ahol többféle háziállattal ismerkedhettek meg a gyerekek. Október 4-e az állatok Világnapja, melynek alkalmából témahetünk első állomását jelentette. A gyerekeknek nagyon tetszett a sok háziállat. Beszélgettünk az állatok hasznosságáról, fontosságáról és védelmükről is.
Október 11. – Fitten az őszben
Hagyomány az óvodánkban, hogy egy szép őszi délelőttön a szabadban, vendéggyerekekkel közösen sportolunk, játszunk. Idén a Bem Apó óvoda szivárvány csoportosaival tölthettünk egy kellemes délelőttöt. Volt futás, zenés gimnasztika, tökgurítás, krumpli szedés, és kötélhúzás. Nagyon jól érezték magukat a gyerekek.
Október 27. – Zene és tánc jókedv
Ez a délelőtt zenéléssel, énekléssel és táncolással telt. Tengeri Attila zenész előadásában minden óvodás szívesen vett részt a zenélésben, együtténeklésben és táncolásban. A hangszerek kipróbálása, az ismerős dalok fokozták a jókedvet és a hangulatot.


2017. szeptember


09.08. „Te is lehetnél” – fesztivál
Az idén már hetedik alkalommal rendezik meg a „Te is lehetnél…” fesztivált, ahol a sérült és egészséges emberek /gyerekek/ találkozhatnak. A program színes és színvonalas volt, melynek célja, hogy megismertesse, közelebb hozza a sérült és ép felnőtteket, gyermekeket egymáshoz, hogy elfogadják, megértsék és segítsék őket. Fontos, hogy az érzékenyítést már gyerekkorban elkezdődjék. A gyerekek népi játékokat próbáltak ki, sámán dobosokkal ritmushangszereket szólaltattak meg, motoroztak oldalkocsis motorkerékpáron, ügyességi játékokon, és lovas kocsikázáson vettek részt. Tartalmas délelőtt volt.09.20. – Múzeumi foglalkozás
Témája a SZÜRET: Viski Károly múzeumban betekintést nyerhettek a gyerekek a szőlőszüret idejére jellemző népi szokásokba és hagyományokba. Célunk, és feladatunk is, hogy a gyerekek megismerjék és megtapasztalhassák a helyi és környékbeli népszokásokat, népi ünnepeket. Barkácsoltak, népi játékokat játszottak, de legeslegjobban a szőlő préselés és a mustkóstolás nyerte el a gyermekek tetszését.
09.22. Takarítás világnapja
Bár nem kötődik egyetlen konkrét dátumhoz sem, minden évben egy, szeptember 20-a körüli hétvégén ünnepeljük óvodánkban. Ebből az alkalomból a lányok a babaszobában válogatták át a babaruhákat és hajtogatták össze, dadus nénik segítségével. A konyhában megtisztították a műanyag játékokat. A fiúk az építősarokban raktak rendet, és port töröltek. A nagy udvaron és az óvoda környékén is a szemetet összeszedtük. Külön zsákokba gyűjtöttük a szerves és szervetlen hulladékot. Fontosnak tartjuk megalapozni a környezettudatos életszemlélethez szükséges kompetenciákat.
09.29. Benedek Elek mesenap
Népmese napját ünnepeltük. A vendégóvodások, a Viola óvodások valamint óvónénik és a dajka nénik közreműködésével Benedek Elek „Az aranyszőrű bárány” című népmesét adtuk elő. Célunk egy olyan tudást közvetíteni, amely nemcsak az élet minőségét, de a kultúrába való belenevelődést, az identitást és a szocializációt is erősen meghatározza. A mese végén zenéltünk, táncoltunk, a gyerekek pogácsát és almát fogyasztottak.09.01 – 09.30. Beszoktatás –Visszaszoktatás
Új gyerekek érkeztek óvodánkba. Fokozatosság elvét betartva valamint a szülőkkel együttműködve igyekeztünk azt az ideális környezetet megteremteni, amelyben minél zökkenő mentesebben sikerülhet a beszoktatás. Azt szeretnénk, hogy a gyerekek szívesen jöjjenek óvodába, jól érezzék magukat, hogy megbizonyosodhassanak, jó az óvodában. A régi gyerekeinknek is szükség volt az átállásra. A már ismert pajtásokkal és játékokkal szívesen merültek bele az óvodai élet mindennapjaiba.  
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz