2017-2018. nevelési év - Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2017-2018. nevelési év

Tagóvodák > Kunszt Utcai Tagóvoda > Aktuális információk


A Kunszt Utcai Tagóvoda  januári  előzetes programja:2017. december2017. 12.04. Zenei évszaknyitogató
A Zenei évszaknyitogatón téli dallamokat hallhattak a gyermekek.2017. 12.06. Mikulás érkezése
Mindannyiunk nagy örömére óvodánkba is megérkezett a Mikulás. Gyermekeink verssel, dallal, rajzokkal kedveskedtek neki, figyelmesen hallgatták kedves szavait, és boldogan fogadták a mikuláscsomagokat.
2017. 12.08. Kacsóka Bábszínház előadása
A Kacsóka bábszínház árnyjátékán egy bibliai történet, a kis Jézus születése elevenedett meg. Gyermekeinket teljesen magával ragadta ez a számukra új előadásmód.2017. 12.13. Múzeumi foglalkozás
A Viski Károly Múzeumban a Karácsony ünnepkörével, hagyományaival foglalkoztunk. Betlehemes drámajátékban vettünk részt, elültettük a Luca búzát, és megismerkedtünk a gyertyamártás technikájával.
2017. 12.14. Karácsonyi bábszínház
A Pünkösdi Egyházközösség előadásában láthattuk a „Karácsony a nagyinál” című bábelőadást.2017. 12.19. Karácsony az óvodában
Hagyományainkhoz híven megtartottuk karácsonyi ünnepségünket. Délelőtt a nyugdíjas dolgozókkal együtt köszöntöttük a Karácsonyt. A műsor nagy részét a nagycsoportosok adták, de a kicsik és középsősök is verssel, énekkel, tánccal színesítették a karácsonyi műsort. A nagyok „Manótánccal” kedveskedtek, majd „A barátságfa” című mesét adták elő. Ezt követően jóízűen elfogyasztottuk az apró kezek által készített mézeskalácsot, majd következett az ajándékok kibontása.
Ugyanezen a napon délután nagycsoportosaink közös Karácsonyi köszöntésre várták szüleiket. A karácsonyfa fényeinél ismét felcsendültek a dalok, elhangzottak a versek. A gyertyagyújtás igazán meghitté tette ezt az ünnepet. A gyermekek megajándékozták szüleiket az általuk készített meglepetéssel, és boldogan kínálták őket mézeskaláccsal.
2017. 12.21. Színházi előadás – Diótörő
Nagycsoportosainkkal a Kalocsai Színházban a Diótörő című zenés-táncos mesejátékot tekintettük meg. Az előadás elbűvölte gyermekeinket.

2017. november


2017. 11.08 „Ősz búcsúztató”– Családi délután
Megrendeztük hagyományos Őszbúcsúztató családi délutánunkat. A gyerekek a csoportjukban őszi hangulatú dalokból, versekből összeállított műsorral kedveskedtek a szülőknek, testvéreknek, rokonoknak. Lámpásokkal a kézben kellemes sétát tettünk az Érsekkertben, majd visszatérve meleg tea, és zsíros kenyér várt minket. A mécsesekkel megvilágított udvaron kellemes beszélgetéssel telt az este.
2017. 11.10. Vendégségben a kiscsoportosok
Nagycsoportosaink vendégségbe hívták a kicsiket. A gyerekek dallal, mondókával, verssel köszöntötték egymást.2017. 11.15 Múzeumi foglalkozás
A múzeumi foglalkozáson a disznótor hagyományával ismerkedtünk meg. A gyerekek érdeklődve próbálták ki a kolbásztöltést, majd a báb- és drámajáték, valamint kézműves foglalkozás után megkóstolták a közben kisült kolbászt.2017. 11.15 Nyugdíjas találkozó – Gyerekek fellépése
A Kalocsai Óvodák nyugdíjasainak köszöntésére gyermekeink dalos, táncos produkcióval készültek.
2017. 11.17. Sportnap Városi Sportcsarnokban
A kalocsai Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat az idén is megszervezte a „Vigyázz, kész sport.” rendezvényét. Az óvodások egy közös zenés tornával bemelegítettek, majd ügyességi, gyorsasági és csapatjátékokat játszottak.
2017. 11.17. Alapítványi Bál
Megtartottuk a Kalocsa Város Óvodáiért Alapítvány ez évi Jótékonysági estjét. Köszönjük a szülők részvételét, támogatását.

2017. október


Állatok Világnapja
Nagycsoportosaink folytatták az Állatok Világnapja projektet, megismerkedtek a „Nem szeretem állatokkal” is, de a többi csoportban is megemlékeztek erről a zöld jeles napról.Méz projekt
A nagycsoportban folytatódott a „Méz projektet” Vasvári József segítségével, aki méhész. Láthattuk „megszületni” a méhecskét, megismerkedtünk a méhészek felszerelésével, nagyon sok új ismeretet kaptunk a méhek életéről. A projekt keretében különféle mézeket is kóstoltunk, hiszen 4 féle mézet is kaptunk az apukától.10. 05. Kacsóka bábszínház
A nyúlpásztor c. erdélyi magyar népmese előadása nagy sikert aratott nagycsoportos óvodásaink körében. Színvonalas előadás részesei lehettünk. Napokig emlegették még a gyermekek ezt a programot, sőt bábokat kezdtek barkácsolni a meséhez, amit aztán elő is adtak nekünk. A gyermekeket megérintette az előadás. Az érzelmi nevelés fontos részét képezi óvodában a báb, ezért örülünk, hogy a helyi bábcsoport színvonalas előadásán részt vehettünk. Büszkék vagyunk arra, hogy dajka nénink, Vajdáné Szűts Mária tagja a bábszínháznak, így gyermekeink még fokozottabban várják előadásaikat.10. 09. Zenei Évszaknyitogató
A Liszt Ferenc AMI zenetanárainak megint sikerült elvarázsolni gyermekeinket. Nagycsoportosaink vettek részt ezen a programon, amit, mint mindig, nagyon élveztek. Büszkék vagyunk gyermekeinkre, mert megmutatták most is, hogy tudják, hogyan kell viselkedni koncerten, színházban.
10. 27. Idősek hónapja – Kunszt J. Utcai Idősek Otthona
Nagycsoportosaink műsorral köszöntötték az Idősek Otthona lakóit. Évek óta hagyomány óvodánkban, hogy a közeli otthonba ellátogatunk gyermekeinkkel. Érzelmi nevelésünk fontos részét képezi, hogy gyermekeinket az idősek tiszteletére és megbecsülésére neveljük.

2017. szeptember

09.08. „Te is lehetnél…”
Örömmel vettünk rész a nagycsoportosokkal a Szociális Központ Értelmi Fogyatékosok Napköziotthona rendezvényén, ahol egészségesek és fogyatékkal élők közösen töltöttek el egy játékos délelőttöt, ezzel segítve, támogatva a másság elfogadását.
09.13. Megtartottuk évnyitó szülői értekezletünket.09.14. Méhész az óvodában
Egyik óvodásunk apukája interaktív bemutatót tartott nekünk a méhek életéről és a méhészek munkájáról. Köszönjük Vasvári Józsefnek az érdekes előadást.09.20. Múzeumi foglalkozás „Szüret”
Múzeumi foglalkozáson vettünk részt a Viski Károly Múzeumban, ahol a szüreti néphagyományokat idéztük fel báb- és drámajátékkal, szőlőt daráltunk, préseltünk és megkóstoltuk az így előállított mustot. Kézművesedtünk is, szőlőfürtöt készítettünk ragasztással.09.22. Autómentes nap
Az „Autómentes Napi Forgatag” a Zöldfa Utcai Óvoda szervezésében került megrendezésre a Kubikus Parkban, ahova kerékpárral érkeztünk a gyermekekkel. Erre az alkalomra meghirdetett rajzpályázatra színes rajzokkal készültek a nagycsoportosok. Németh Réka, Schachler Léna, Kincses Vanda és Kovács János díjat is kapott.
Ez a nap azért is fontos számunkra, hiszen óvodánk kiemelten foglalkozik a környezeti neveléssel, fontosnak tartjuk a természet szeretetére és megóvására nevelni gyermekeinket.09.27. Szegedi Vadaspark
Nagycsoportosainkkal a Szegedi Vadasparkba látogattunk el, ahol újabb közös élményeket szereztünk az Állatok Világnapjára készülve.

  
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz