2016-2017. nevelési év - Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2016-2017. nevelési év

Tagóvodák > Kunszt Utcai Tagóvoda > Aktuális információk
 


2017. május


05. 03. Múzeumi foglalkozás (Szent György nap)
A múzeumi foglalkozás keretein beül a nagycsoportosok a Szent György napi hagyományokat elevenítették fel játékos formában.

05. 03.
A középső csoport köszöntötte elsőként az anyukákat és nagymamákat. A gyermekek életkori sajátosságaikra épített színes összeállítással mondtak köszönetet az anyukáknak és a nagymamáknak.


05. 08.
Hagyomány óvodánkban, hogy az édesanyáknak verssel, dallal és ajándékkal kedveskedünk, így köszönve meg nekik szeretetüket. Az érzelmi nevelés elengedhetetlen része, hogy szeretetünket, köszönetünket ilyen formában is kifejezésre juttassuk. A nagycsoportosok zenés, verses összeállítással köszöntötték az édesanyákat és a nagymamákat.


05. 12. Nyílt nap a Tűzoltó laktanyában
Két nagyobb csoportunk ismét ellátogatott a tűzoltó laktanyába. A tanmese vetítése, a vezérlő terem különleges műszaki berendezésének megtekintése után a gyermekek számára még izgalmasabb program volt a tűzoltó autók szemléje. Boldogan „vették birtokukba”, élmény volt számukra ez a nap!


05. 13. Alapítványi Jótékonysági Gálaműsor
A már hagyományosnak mondható Jótékonysági Gálaműsorunknak a Városi Színház adott helyet. A Liszt Ferenc (AMI) Fúvószenekar, valamint a kalocsai óvodások táncos műsorát láthatta a támogató közönség. Lelkes, vidám lányka csapatunk pom-pon tánccal szórakoztatta a közönséget.

05. 16.
Ezen a napon délután a Zöld alma (3 – 4 évesek) csoportosok várták vendégségbe a szülőket anyák napi és egyben évzáró műsorukra. A három pillangó című mese köré fűzték fel az év során tanult verseket, dalokat, majd felköszöntötték a nagymamákat és az édesanyákat.

05. 16.
Játékos, sportos délelőttöt töltöttünk a Méhecskék sportpályáján. Változatos, minden izmot megmozgató, állóképességet növelő mozgásos labdajátékokban vettünk részt, ahonnan nem hiányzott a jó kedv és a csapatmunka.

05. 24.
A Zöldfa utcai Óvodában megrendezett „Szép verssel a környezetünkért” versmondó versenyre 3 nagycsoportos gyermekkel (Bánki Levente, Hartman Noel, Vörös Nóri) neveztünk. Mindhárman kitartással, nagy szorgalommal készültek a megmérettetésre. Hartman Noel I. helyezést ért el, Vörös Nóri III. helyezett lett a versenyben.

05. 25.
A Kékszilva (4 -5 évesek) csoport is megtartotta évzáró ünnepélyét. A szülők nagy érdeklődése mellett mutatták be milyen ügyesek, és hogy igazán érettek arra, hogy ősztől nagycsoportosok lehessenek.


05. 26. Gyermeknap
Ez a nap kiemelt volt gyermekeink számára. A változatos ügyességi játékok mellett Ovi-mozit szerveztünk, melyen a térhatású látvány fantasztikus volt a 3D szemüvegen keresztül. Természetfilmet, fóka-és delfin showt, óriás akváriumot cápákkal, különleges halakat láthattunk. A jégkrémet az udvaron közösen fogyasztottuk el.05. 29. Zenei évszaknyitogató
Már megszokott, magas színvonalon mutatták meg a zeneiskola tanárai, hogy a nyár, milyen módon jelenik meg a zeneirodalomban.


05. 30. Nagyok búcsúzása az óvodától
A Cseresznye (6 -7 évesek) csoportosok dallal, verssel, tánccal, mesével készültek az évzáró ünnepélyre. Megmutatták mit tudnak, az óvodában mit tanultak. A műsor befejezéseként búcsút vettek az óvodától.

2017. április


04. 03-07-ig Egészség-hét
Áprilisban az egészség hét keretein belül óvodánk középső és nagy csoportja ellátogatott Dr. Juhász Katalin fogorvos rendelőjébe, ahol szűrő vizsgálat történt. Ehhez a programhoz kapcsolódott a védőnő látogatása. Beszélgetett a gyerekekkel a tisztálkodásról, annak fontosságáról, valamint maketten gyakorolhatták a helyes fogmosás technikáját. A közös gyümölcs és zöldségsaláta készítéssel hangsúlyoztuk az egészséges táplálkozás fontosságát.04.05.
A húsvéti néphagyományok felelevenítése során a Múzeumi foglalkozás alkalmával tojást festettünk, tormát reszeltünk, megismerkedtek gyermekeink a hagyományos húsvéti ételekkel. A bábjáték és szituációs játék során a locsolás hagyományát és az ehhez köthető szokásokat is felidézték.04. 10.
A tavaszi zenei évszaknyitogató keretében a Liszt Ferenc AMI zenetanárainak megint sikerült elvarázsolni gyermekeinket. A közismert gyermekdalok megszólaltatása különböző hangszereken, az ismeretlen olasz szerző: Kék ibolyácska c. dala megidézte számunkra a tavaszt. Gyermekeink pedig lassan megtanulják, hogyan illik viselkedni koncerten, színházban és érzelmileg is megérinti őket a zene szeretete.04.12.
A hagyományokat ápolva nagy hangsúlyt fektettünk a Húsvéti előkészületekre. Kiskosarat készítettünk, tojást díszítettünk, csinosítottuk csoportszobánkat. A gyerekek másnap reggel látták meg a kiskosarakba rejtett ajándékot, és hatalmas ujjongásban törtek ki. A tojáskeresés nagy öröm volt mindenki számára. A hangulatot fokozta, amikor a fiúk meglocsolták a lányokat, ők pedig finomsággal kínálták őket.04. 21.
Óvodáink idén is megszervezték a „Tehetséggondozás a mindennapokban” c. programot, melyen a meghívott előadókon kívül városunk óvodái mutatkoztak be. Erre a napra hirdettük „A zene mindenkié” c. rajzpályázatot óvodásoknak és iskolásoknak. Az óvodások kategóriában nagycsoportos óvodásunk, Jurcsó Kitti II. helyezést ért el.04. 26.
„Oviváró” címmel, az óvodaválasztást segítve, nyílt nap keretében fogadtuk a leendő óvodásokat és szüleiket. Lehetőségük nyílott megismerkedni óvodánk programjával, helyi adottságaival, óvó nénikkel, dajka nénikkel.04. 28.
A „Dal napját” az Újvárosi óvodában szervezték meg. Óvodánkat Kohány-Ladjánszky Gergő és Hegedűs Nimród képviselte. Felkészülten és kis izgalommal álltak helyt a versenyen.
2017. március


03. 02. „Mesetúra”
Óvodánk kis csapata idén is részt vett a Katolikus Óvoda játékos Mesetúráján. Megismertük a kijelölt meséket, majd ügyességünket, tudásunkat, gyorsaságunkat pogácsák formájában mesetarisznyánkba csomagoltuk, és becsülettel kiálltuk a próbákat. III. helyezést értünk el!03. 07. Környezeti vetélkedő
A Zöldfa Utcai és Viola Utcai Tagóvoda szervezésében megrendezett vetélkedőn immár 10. alkalommal vettünk részt. Szülői csapatunkat most apukák erősítették. Idei vetélkedő témája a Kőrös-Maros Nemzeti Park volt.
Dr. Lakatos István, Dr. Shawfar Adel és Dr. Fekete Zsolt apukák szoros versenyben, 1 pont különbséggel szorultak a 2. helyre. Az anyukák is végig izgulták a vetélkedőt, és a közönségnek rendezett totót sikeresen kitöltve Alzbeta Vercimakova és Dr. Feketéné Szathmári Tünde szintén nyereménnyel térhetett haza.03.08. Farsang farka – Vidám télbúcsúztató
Óvodánk hagyományai közé tartozik a vidám télbúcsúztató, amelyen szülők, gyermekek, visszajáró régi óvodások és természetesen az óvoda dolgozói együtt vagyunk. Az idei évben új helyszínen rendeztük meg programunkat. A kunszt utcai Szociális Otthon udvarán lévő füves terület kiválóan alkalmas volt rendezvényünk helyszínének. A Vagyonkezelő Kft segített rendbe tenni, a szülők biztosították a rőzsét, a megújult közétkeztetés pedig zsíros kenyérrel és teával segített bennünket. A nagy Kisze bábut hangos csörömpöléssel kísértük, majd dalokkal, versekkel, mondókákkal űztük a hideget. A tűz gyújtása volt a legnagyobb élmény, majd a fellobbanó tűzben a kis kiszékkel együtt elhamvadt minden „rossz”. A télboszorka elégetését követően az óvoda udvarán folytattuk rendezvényünket. A szülők, gyerekek, testvérek, az óvoda dolgozói jó hangulatban beszélgettek tovább, és fogyasztották el az elmaradhatatlan zsíros kenyeret és teát.03.15. Nemzeti Ünnep
Beszélgetéssel, nemzeti színű virágok készítésével hangolódtunk Nemzeti Ünnepünk méltó megünneplésére. Ellátogattunk nemzeti hőseink szobrához, verssel, dallal emlékeztünk, majd elhelyeztük virágainkat.03. 16. Suliváró – Fényi Gyula Ált. Isk. Kertvárosi Tagiskola
Színvonalas, a gyerekeknek élményt jelentő programon vettünk részt nagycsoportosainkkal, így ismerkedve, felkészülve a jövendő iskolai életre.03. 01 – 03. 31. „Víz, víz, tiszta víz”
Március hónapban csoportunk átalakult „CSÖPPEK”- ké.
A vízzel, annak tulajdonságaival ismerkedtünk, vizes játékokat játszottunk, kísérleteztünk. A vizes projekt ideje alatt helyszíni foglalkozásokat (terepgyakorlatokat) is szerveztünk. Megfigyeltük a Vajas-csatorna élővilágát, egy apuka segítségével megnézhettük a Barákai Víztisztító Bázist, megnézhettük közelről/belülről városunk víztornyát, majd szülői segítséggel egy vízszerelvény boltba is bemehettünk. A mintegy 30 foglalkozás, a kísérletek, a vizsgálódások, a megfigyelések, a terepgyakorlatok, mind hozzájárultak ahhoz, hogy a természettudományos gondolkodás megalapozása széleskörűen, sok oldalról alátámasztva valósulhasson meg.03.29. Mesenap a Csokonai Óvodában
Gyermekeink felkészítésében nagy segítségünkre voltak a szülők. A gyermekek szép számmal készültek a házi „mesemondásra”. Kolléganők segítségével döntöttük el, ki képviselje óvodánkat a városi rendezvényen. A választás Vén Pannára és Kőnig Bercire esett.
A kiválasztott gyermekek ügyesen és eredményesen szerepeltek a területi versenyen.
Kőnig Bercel II. helyezést ért el.
03.30. Jégkirálynő – Színházi előadás
Közép és nagycsoportosainkkal újszerű, gyermek közeli, színvonalasan megrendezett előadáson vettünk részt. Az előadást értő figyelemmel, türelemmel nézték végig, amire igen büszkék vagyunk.03.31. Tavaszváró – Fényi Gyula Ált. Isk. Belvárosi Tagiskola
Nagycsoportos gyermekeinkkel színvonalas, jól szervezett délelőtti programon vettünk részt a belvárosi iskolában. Felkészülten, örömmel fogadtak bennünket. A foglalkozások több helyszínen zajlottak, melyek ötletesek, játékosak, változatosak voltak. Nagyon jól éreztük magunkat, sok élménnyel tértünk haza.

2017. február


02. 10.
„Itt a farsang, áll a bál” – idén is megrendeztük hagyományos farsangi mulatságunkat. Már az előkészületek alatt fokozódott a hangulat. Farsangi csö9röge fánkot sütöttünk, álarcokat festettünk, feldíszítettük óvodánkat. Mindannyian izgatottan készültünk a „bulira”. Farsang napján jelmezbe öltöztünk, szólt a zene, mindenki jól érezte magát. A „terülj asztalkám” kínálta a sok finomságot, amit az anyukák készítettek nekünk. A régi hagyományt megtartva búcsúztattuk a telet.02. 22.
A Múzeumi foglalkozáson báb és drámajáték keretében idéztük fel a farsangi hagyományokat. Izgalmas volt mindenki számára a busó álarcok készítése. Legemlékezetesebb a csörögefánk sütése volt, amit jóízűen fogyasztottunk.02. 23.
A könyvtári foglalkozásra már ismerősként érkeztünk. A közös játék és beszélgetés után Andi néni Gergő juhász kanala c. népmesét mesélte a gyerekek bevonásával. Igen élményszerűre sikeredett. Gyermekeink nagy érdeklődéssel és beleéléssel kapcsolódtak be a történetbe.


2017. január

01.11.
A januári múzeumi foglalkozáson a Vízkereszt hagyományával ismerkedtünk.
A Három király-járásról szóló történetet először a már megszokott bábelőadás mutatta be.
Ezt követően dramatikus játék keretében eljátszhatták a gyerekek ezt a hagyományt. A játékhoz kapcsolódó jelmezbe öltöztek, dalokkal, rigmusokkal idézték meg a múltat.
A kézműves foglalkozáson nemezeléssel csörgőlabdát készítettek. Nem maradt el a régmúlt idők hagyományos téli étke: a sovány, a héjában sült krumpli, valamint az olajos káposzta sem.
  


01.12.
A mai könyvtárlátogatás ismét jó hangulatban telt. A korábban kölcsönzött könyvet vittük vissza, és választottunk egy másikat. A könyvtáros néni bemutatta nekünk a könyvtár „kisegerét”, aki mesehallgatásra hívott bennünket.
A mese után barkácsolással folytatódott a délelőtt. Így készültek el a szürke kisegerek, amit örömmel vittünk haza.
 


01.23.
A madárgondozást így a téli időszakban nagyon fontosnak tartjuk. Nemcsak udvarunk madarait látjuk el élelemmel, hanem gyakran ellátogatunk a közeli Érsekkertbe, illetve Vajas-folyó partjára, ahol az ott telelő hattyúkat és vadkacsákat is etetjük.
 


01.24.
Megtartottuk félévi szülői értekezletünket. A szülők nagy érdeklődéssel jöttek, hiszen városunk Általános Iskoláinak tanítói és igazgatói voltak a meghívott vendégek. Az iskolák képviselői sorban, egymást követően bemutatták intézményüket, beszéltek iskoláik sajátosságairól, iskoláik nyújtotta lehetőségekről, szolgáltatásokról.
2016. december

12. 05.
A zenei évszak nyitogató téli műsorára már ismerősként érkeztünk, ahol nagy szeretettel vártak bennünket. A díszlet is a téli hangulatot tükrözte. Nagyon találó volt a dalválasztás, mert sok dalt mi is ismertünk, és így együtt énekeltük a zenészekkel. Szülinapos csoporttársunkat meglepetésképpen, közös énekkel, zongora kísérettel köszöntöttük.

12. 06.
Izgalommal teli várakozást és lázas készülődést követően, a gyerekek nagy örömére megérkezett óvodánkba a Mikulás. Bekopogott minden ablakon, bement minden csoportba. Elmondta mit látott a távcsövével, mit írt a nagy könyvébe. Verssekkel és dalokkal melengettük jóságos szívét. Valóban, volt a zsákjában minden jó!

12. 07.
A „Kacsóka” bábszínház bábjátékát a „Télapó kesztyűje” c. mesét a Kék szilva csoport nézhette meg. Nagy izgalommal és boldogan indultak a „színházba”. Varázslatos előadásban volt részük, hiszen alig győzték elmesélni a látott és megélt történéseket. Maradandó élménnyel tértek haza.


12. 12.
Az Adventi időszak sok érdekességet, izgalmat és különlegességet is rejteget. Az elmaradhatatlan mézeskalács készítését megterveztük és megvalósítottuk. Serényen, kitartással és sok türelemmel készült a finom, illatos mézes sütemény, majd nem maradt el a díszítés sem. Elfogadtuk egy kedves nagymama felajánlását a díszítéshez. Csodálkozó szemek figyelték, majd ügyes kis kezek díszítették a kalácsokat. Az együtt töltött idő, a közös munka örömteli volt.


12. 14.
Múzeum-pedagógiai foglalkozás „Karácsony”
Már ismerős a helyszín, csupán azt találgattuk, vajon mit látunk, mint csinálunk? Felelevenítettük a régi karácsonyi hagyományokat. Láthattuk, milyen karácsonyi ágakat, asztalt díszítettek elődeink. Ezt követően betlehemes drámajátékban vettünk részt, majd Luca búzát vetettünk. Megismertük a gyertya mártás technikáját, majd a rég-múltat idézve, mákpipát készítettünk.


12. 15.
Pünkösdi Egyházközösség előadásában láthattuk a „Karácsony a nagyinál” című bábelőadást.


12. 19.
Az idén is örömmel tettünk eleget a Művese állomás felkérésének.
Karácsonyi ajándékműsort adtunk a dolgozóknak és a betegeknek, hogy számukra szebbé tegyük a közelgő ünnepet. Fontosnak tartjuk, hogy gyermekeinket az együttérzésre, a segítőkészségre, valamint az önzetlen ajándékozás örömére neveljük, ezzel gyarapítva érzelmi intelligenciájukat.


12. 20.
Hagyományainkhoz híven megtartottuk karácsonyi ünnepségünket. Délelőtt a nyugdíjas dolgozókkal együtt köszöntöttük a Karácsonyt. Mint mindig, a műsor nagy részét a nagycsoportosok adták, de a kicsik és középsősök is verssel, énekkel, tánccal színesítették a karácsonyi műsort. A nagycsoportosok dallal, verssel, látványos „Hópille” tánccal köszöntötték a karácsonyt. Ezt követően jóízűen elfogyasztottuk az apró kezek által készített mézeskalácsot, majd következett az ajándékok kibontása.
Ugyanezen a napon délután nagycsoportosaink közös Karácsonyi köszöntésre várták szüleiket. A karácsonyfa fényénél ismét felcsendültek a dalok, elhangzottak a versek. A „Hópille” tánc és a gyertyagyújtás tette meghitté ezt az ünnepet, majd megajándékozták szüleiket az általuk készített meglepetéssel. A mézeskalácsból jutott délutánra is, melyet boldogan kínáltak szüleiknek.12. 21.
Udvarunk madarait már sikerült hozzánk szoktatni, folyamatosan gondozzuk őket. Karácsony közeledvén róluk sem feledkeztünk meg. Madárkarácsonyt tartottunk, kitettük a madárkalácsokat, feltöltöttük az etetőket, hogy a szünetben nekik is jusson néhány „finom falat”. 
2016. november


11. 08.
A „Pindur Pandur” utazó színház interaktív műsorát a Csokonai óvodában láttuk.
Izgalmas utazás volt a gyerekek számra a „Felforgatott kerek erdőbe”, ahol megismerkedhettek a Zöld Manóval. Sok izgalom, csalafintaság, veszély, megmenekülés kísérte végig az előadást. A gyerekek figyelmét fenntartva, őket bevonva az előadásba, élmény volt mindenki számára.
 


11. 08.
Megrendeztük hagyományos Őszbúcsúztató családi délutánunkat. A csoportokban dalokkal, versekkel, mondókákkal kezdődött a program, majd az udvaron lámpafénynél folytatódott. A lámpások fényénél kellemes sétát tettünk az Érsekkertben, majd visszatérve meleg tea és zsíros kenyér várt bennünket. Hegedűszó mellett, kellemes beszélgetéssel telt az este.
 


11. 11.
Csoportunkban láttuk vendégül a kiscsoportosokat. Nagycsoportosaink csodálkozva nézték apró termetüket. Dallal, verssel, mondókával köszöntötték egymást a két korosztály gyermekei. Ajándékkal, finomsággal kedveskedtünk a kicsiknek.
 


11. 15.
A Kalocsai Óvodák nyugdíjasainak köszöntésére ajándékműsorral készültek gyermekeink.
A közös találkozónak a Művelődési Központ nagyterme adott helyet. A köszöntő és a gyermekek műsora után kötetlen beszélgetéssel folytatódott az este.
 


11. 18.
„Vigyázz, kész, sport!” címmel rendezte meg a kalocsai Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat hagyományos sportnapját. A megnyitó és köszöntő szavak után ovi-tornával és játékos vetélkedővel folytatódott a délelőtt. A játszóhelyeken ügyességi, gyorsasági és csapatjátékokat játszhattak a gyerekek. A szervezők ajándék kulaccsal kedveskedtek gyermekeinknek.
 


11. 21.
Környezetünk rendjéért mi, nagycsoportosok tudunk tenni a legtöbbet. Közös erővel, csapatmunkával rendezzük, szépítjük udvarunkat. A munkára nevelés fontosságát erősítve szerveztük az udvartakarítást, valamint virágokkal díszítettük aprócska kertünket.
 


11. 22.
Az Eperföldi Általános Iskola testnevelő tanárai játékos „tornaórát” tartottak nálunk. Próbára tették gyermekeink erejét, kitartását, türelmét, figyelmét, valamint teherbíró képességüket.
 


11. 23.
A Visky Károly Múzeumban a soron következő foglalkozáson vettünk részt. A disznótor hagyományával ismerkedtünk. A báb és drámajátékot, valamint a kézműves foglalkozást is e témakörre tervezték. Lehetőségünk volt kolbásztöltésre és kóstolásra is.
 


11. 25.
Kalocsa Város óvodáiért Alapítvány megtartotta ez évi hagyományos Jótékonysági Estjét. Köszönjük a szülők részvételét, támogatását.

2016. október


Október hónapban megkezdődtek az óvodai képességfejlesztő foglalkozások
- ovi-foci
- zene-ovi
- játékos angol nyelvtanulás


Október 5.
A piacon őszi zöldségeket, gyümölcsöket vásároltunk. Ismerkedtünk a vásárlási szokásokkal.
 


Október 10.
Az őszi zenés évszaknyitogató kiváló alkalom arra, hogy különféle hangszerekkel ismerkedjenek meg gyermekeink, s a tanárok előadásában hallott ismerős dallamokat együtt énekeljük.
 Október 14.
Idősek Napja alkalmából gyermekeink óvodás dalokkal, dalos játékokkal, verssel köszöntötték városunk nyugdíjasait.
 Október 20.
Ajándékműsorral kedveskedtünk a kunszt utcai Idősek Otthon lakóinak.
 


Október 24.
Előkészületek a diós kifli sütéséhez. Diót törtünk, ledaráltuk, és a szorgos kis kezek megformálták a kifliket. Igazi csapatmunka volt.
  2016. szeptember
 
09. 09. „Te is lehetnél”
Az idei évben is örömmel kapcsolódtunk az egészséges és a fogyatékkal élők (felnőttek, gyermekek) közös programjához. A megújult érsekkert adott helyszínt a rendezvénynek. Változatos, tartalmas, színes programokkal vártak bennünket. Az élménnyel teli délelőttön a gyerekek kocsikázhattak, lovagoltak, ismerkedtek a jelbeszéddel, kipróbálhatták a kerekesszéket, motoroztak, verseny játékokban ügyeskedtek. Köszönjük a lehetőséget! Gratulálunk a szervezőknek!09. 14. Megtartottuk évnyitó szülői értekezletünket.

09. 16. „Paprikafutás”
A Kalocsai Paprika fesztivál előzményeként, „Paprikafutás” címmel, versenyre hívtak bennünket a Kubikus Parkba. A rendezvényt a város Diák Önkormányzata segítette. Trükkös Tom motiválta és bíztatta a gyerekeket. Óvodánkat a két nagyobb csoport (Kék szilva, Cseresznye) képviselte. Lelkes kis csapatunk becsülettel teljesítette a távot. A célba érkezve mindenkinek jól esett az ital és a finom alma, amivel kedveskedtek nekünk.09. 21. Múzeumi „Szüret”
Múzeumi foglalkozáson vettünk részt a Visky Múzeumban, ahol báb és drámajáték keretében ismerkedtünk a szüretelés hagyományával: szőlőt préseltünk, mustot kóstoltunk, valamint quilling technikával szőlőfürtöt készítettünk.


09. 22. „Autómentes napi forgatag”
A Zöldfa utcai Óvoda rendezvényének a Kubikus Park adott helyet. Ki gyalogosan, ki pedig kerékpárral érkezett a helyszínre. Az útvonalat a helyi rendőrség biztosította. Erre az alkalomra meghirdetett rajzpályázaton Németh Réka különdíjat kapott. Fontosnak tartjuk és támogatjuk ezt a rendezvényt, hiszen Zöld Óvodaként mi is sokat teszünk környezetünk védelméért. A közös gyaloglás, a közös kerékpározás az élmény dús délelőtt maradandó emlék gyermekeinknek. Köszönjük a lehetőséget és gratulálunk a szervezőknek!09. 22. „Évnyitó családi délután”
Immáron 2. alkalommal tartottuk szeptemberben családi délutánunkat. Óvodánk apraja-nagyja, anyukák, apukák, nagymamák, nagypapák, mind együtt voltunk. A helyszín távol van óvodánktól, így meglepetésképpen a gyerekek Paprika vonattal utazhattak. A kellemes időtöltést a „Mosolybirodalom Alapítványa”ugráló várral, népi játékokkal biztosította. Az elektromos kisautók, a csillámtetkó, valamint a Zsákbamacska, no meg a palacsinta tette felejthetetlenné ezt a délutánt. Köszönjük a családok támogató segítségét!
09. 28. Gyalogtúra a Mecsekben
Mecsek-Óbánya területére terveztük gyalogtúránkat. Zöld Óvodaként fontosnak tartjuk a természet megismerését, annak védelmét. Útközben megfigyeltük az őszi fák színét, a lehullott terméseket, hallgattuk az erdő hangját, a patak zúgását, a vízesés csobogását, az avar zizegését a talpunk alatt. Túra útvonalunkat többször keresztezte a kispatak, melyen az átkelés igazi erőpróba elé állította a gyerekeket. Az akadályokat leküzdve, kellemesen elfáradva tértünk haza.
  
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz