2010-2021. nevelési év - Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2010-2021. nevelési év

Tagóvodák > Csokonai Utcai Óvoda > Aktuális információk
 

2020. október


10.04. Állatok világnapja: témahét keretein belül tartottuk meg. Vajas parton élő állatokat, ismeretterjesztő kisfilm segítségével a Kiskunsági Nemzeti Park állatait figyeltük meg ill. otthon tartott állatok felelevenítésével történtek a beszélgetések.Őszi játszóház:
10.21.-én Őszi játszóházat tartottunk rendhagyó módon szülők nélkül. Változatos dolgok készültek mind a négy csoportban, lehetőséget adtunk, hogy otthon is készítsenek együtt a szülőkkel.Könyvtári foglalkozás
2020.10.08-án délelőtt 10 órakor könyvtári foglalkozáson vett részt a Mókus csoport. A Kalocsai Művelődési Központ és könyvtár vezetője, Csikós Mariann és Beerné Szalkai Szilvia Könyvtáros eljöttek hozzánk és beszélgettek a gyerekekkel a könyvtárról, a könyvek kölcsönzéséről, a mesékről.
A foglalkozáson Szilvia elmesélte óvodásainknak a Kacor király mesét. Síkbábokkal játszottak, mesekönyveket nézegethettek, majd a foglalkozás végén egy cicát színezhettek ki, melyet hazavihettek!
A könyvtári foglalkozások célja, hogy megismertessék, megszerettessék a gyerekekkel a könyveket, meséket, és elősegítsék az olvasóvá nevelést.


2020. szeptember


Kunszt utcai tagóvoda „Kincses Kulturóvoda”:
2019. pályázatban meghirdetett „Kedvenc mesehősöm” rajzpályázatban az 5 évesek kategóriájában Sári Lizett I. helyezést ért el, Csipes Dorka különdíjat kapott.
Szeptemberi tevékenységek a csoportokban: őszi kincsek gyűjtése, levélsepregetés az udvaron, barkácsolás a termésekből.
2020.09.16.-án a Mókus csoport ment a Viski Károly múzeumba: a téma a szüret volt. Szüreti bábelőadás, népi játékok, szőlődarálással, préseléssel ismerkedhettek a gyerekek, majd mustot kóstoltak. Kézműves tevékenység már az óvodában történt, szőlőt készítettek ragasztással.
Dudás Szilvia kedvcsináló néptánc foglalkozást tartott az udvaron.
  
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz